Roberta Anastase, semnal de alarmă privind situația din zona Mării Negre și preluarea, de către România, a Președinției Consiliului UE

Written by Ioana POPA Category: Politic Created: Thursday, 07 December 2017 09:06

Deputatul de Prahova Roberta Anastase a avut, în luna noiembrie, două intervenții importante pe probleme de politică externă, asupra unor probleme de actualitate și de maxim interes. Parlamentarul de Prahova, Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la a 50-a Adunare Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a atras atenţia cu privire la evoluţiile îngrijorătoare din bazinul Mării Negre.

Roberta Anastase a condus Delegația Parlamentului României cu prilejul celei de-a 50-a Adunări Generale a APCEMN, de la Kiev, unde, în cadrul alocuţiunii susţinute în plen, deputatul de Prahova, care este și vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, a atras atenţia cu privire la evoluţiile îngrijorătoare din bazinul Mării Negre, cu precădere a situaţiei dificile a mediului de securitate din estul Ucrainei. În acest context, Roberta Anastase a subliniat importanţa dezvoltării unui mecanism eficient de gestionare a crizelor şi a reiterat angajamentul asumat de România în sprijinirea cooperării regionale în domeniul energiei.
Parlamentarul român a prezidat a doua parte a lucrărilor Sesiunii plenare, în calitate de vicepreședinte al APCEMN.
Recent, în Comisia pentru politică externă a Partidului Naţional Liberal, Roberta Anastase a avut o intervenție în care a subliniat rolul extrem de important pe care România îl va avea în prima decadă a anului 2019, moment în care ţara noastră va deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.
Pe linie de politică externă, și cu prilejul dezbaterii organizate de Academia Oamenilor de Ştiinţă, ce a avut ca subiect "Buna guvernare, cale de creştere a rezilientei faţă de ameninţările hibride", deputatul PNL a punctat aspectele importante întreprinse de România în cadrul parteneriatului strategic cu SUA şi a evidenţiat modul în care buna guvernare trebuie să se reflecte în plan politic intern.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.