Deputatul de Prahova Roberta Anastase a revenit la tribuna Parlamentului pentru o nouă declarație pe tema poluării din Ploiești, dar mai ales privind indiferența autorităților față de această problemă, și se oprește asupra situației ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, și a implicării acesteia într-o afacere care nu se "pupă" deloc cu interesele și preocupările pe care ar trebui să le aibă, în funcția pe care o deține.

Deputatul a atras atenția asupra dezvăluirilor apărute săptămâna trecută (VEZI DETALII) și care ar putea explica de ce, deși prahoveancă, Grațiela Gavrilescu nu reușește să manifeste interes față de problema poluării din județul natal, în ciuda semnalelor repetate trase de parlamentari, cetățeni și mass-media.
"La sfârșitul săptămânii trecute am aflat din presă o informație care m-a cutremurat. Conform propriei declarații de avere, doamna Graţiela Gavrilescu este acționar semnificativ la o fabrică de produse chimice. Această fabrică produce, printre altele, compuși cu un impact sever asupra mediului. Amintesc doar de detartrant și produse din cauciuc. Mie îmi este foarte clar ce se întâmplă cu doamna ministru. Nu poți să înțelegi drama și neputința pe care ți-o produce copilul tău atunci când îți spune: «Mama, haide în casă pentru că nu mai pot să respir aerul de afară», atunci când din otrava aceea tu îți faci banii. Pur și simplu nu ai cum. Întrebarea pentru colegii parlamentari din PSD este cât mai sunteți dispuși să jucați ruleta rusă cu sănătatea lor în timp ce susțineți la guvernare complicele celor care le oferă oamenilor să respire zi de zi benzen, dioxid de sulf sau toluen?", a spus Roberta Anastase, acuzând că "otrava este pentru Graţiela Gavrilescu o marfă prețioasă".
Sursa: Facebook/Roberta Anastase

Joomla SEF URLs by Artio