pcUltramediatizatul subiect legat de comercializarea şi consumul de etnobotanice atrage ca un miraj pe cei care simt nevoia să se facă cât mai vizibili în ochii publicului. Se vorbeşte de mai bine de un an despre tineri ajunşi în delir la spitale după ce au fumat diverse ierburi cumpărate legal de la spice shop. Între timp, mai multe consilii locale din toată ţara, printre care şi cel de la Ploieşti, au interzis funcţionarea magazinelor de vise.

Astăzi, s-au trezit şi cei de filiala Prahova a Partidului Conservator să demareze o campanie împotriva etnobotanicelor.

Proiectul PC Prahova se intitulează, inspirat, nu-i aşa? „O adolescenţă fără etnobotanice”.

În cadrul acestui proiect PC Prahova vor iniţia o serie de  activităţi,  cu preponderenţă  educative, constând în: atragerea în acest proiect  a O.N.G – urilor  din judeţ al căror obiect de activitate este conex obiectivului urmărit; crearea unei pagini de internet şi a unui forum  care să dea posibilitatea tinerilor  interesaţi de a-şi exprima opiniile cu privire la acest fenomen; campanii stradale desfăşurate în zone de intensă circulaţie prin  distribuirea de pliante, flyere; monitorizarea fenomenului  cu sprijinul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, în vederea elaborării celor mai adecvate strategii de combatere a acestuia; transmiterea de comunicate de presă cu privire la intenţiile şi acţiunile ce vor fi efectuate.
Tot proiectul ăsta nouă ne pare mai mult a campanie de imagine. Nu de alta, dar nu credem că va avea vreun efect, altul decât cel scontat de PC: vom avea subiecte de conferinţe de presă şi com avea ceva de scris pe flyere-le şi pliantele cu sigla şi sloganul PC pe care le vom distribui la greu prin oraş înainte de campania electorală. D.I.

Joomla SEF URLs by Artio