Dacă nu v-aţi săturat de contre politice în administraţia ploieşteană, aveţi un noroc fantastic: tocmai a mai apărut un scandal. Primarul Ploieştiului acuză coaliţia PSD-ALDE că blochează, prin reprezentanţii săi din Consiliul Local, avizarea solicitărilor unor partide politice de amplasare a unor corturi pentru strângerea de semnături în vederea alegerilor europarlamentare. Primarul spune că membrii Comisiei 2, de patrimoniu, a CL Ploieşti "tergiversează aprobarea" şi discută inclusiv despre un posibil abuz şi despre un "atac la democraţie".

Conform zicalei care spune că de la cap se împute peştele, edilul ploieştean i-a acuzat pe preşedintele PSD şi preşedintele ALDE Prahova şi, într-un limbaj mai puţin caracteristic, probabil la nervi, a declarat că "atât Liviu Dragnea cât şi Graţiela Gavrilescu le e frică ca dracu de tămâie de ploieşteni". Primarul a nuanţat declaraţia, spunând că solicitările pentru amplasarea de corturi pe domeniul public sunt blocate de membrii Comisiei 2, unde PSD şi ALDE au majoritatea. "În Comisia 2, ieri, s-a tergiversat aprobarea amplasării de coturi de către mai multe partide politice pentru strângerea de semnături pentru această campanie de europarlamentare. Consider acest lucru, de fapt şi de drept, un atac la democraţie. Nu se poate să ai o astfel de atitudine pentru astfel de acţiune, nu cred că s-a mai întâmplat aşa ceva, nici în Ploieşti şi nici în altă parte a ţării. O să solicit membrilor Comisiei 2 să reia această şednţă", a declarat Adrian Dobre, într-o conferinţă de presă organizată joi la sediul Primăriei. Edilul a mai afirmat că, din informaţiile sale, până acum depuseseră cerei PNL, USR, PRM, Pro România şi inclusiv ALDE.

Adrian Dobre a atins o nouă premieră, argumentând că decizia Comisiei de patrimoniu a fost abuzivă şi invitând partidele respective să treacă pestea ea şi să amplaseze corturile respective pe domeniul public. Mai mult decât atât, el a solicitat ca Poliţia Locală să nu dea amenzi în aceste cazuri: "Sfătuiesc toate partidele care au solicitat să amplaseze corturi în municipiul Ploieşti să o facă, bineînţeles, respectând reguluile pe care ar fi trebuit să le respecte în mod normal, aşa cum era odată când aveai nevoie numai de avizul comisiei privind adunările publice şi nu de această Comisie 2, aşa cum au modificat-o prin regulamentul stabilit de către Consiliul Local. Şi o să solicit Poliţiei Locale să dea doar avertisment. Fac lucrul acesta pentru că, aşa cum am spus, este un atac la democraţie şi consider că acţiunea lor este una ilegală, cred că putem vorbi chiar şi de abuz în serviciu. Nu este normal acest lucru, fac acest apel către partide şi către Poliţia Locală, pentru că aici de fapt vorbim de respectarea unor drepturi, vorbim de încălcarea unor legi, în România se pare că încălcarea legii devine lege. Bineînţeles, când vorbim de PSD-ALDE, numai prin astfel de măsuri putem să atacăm această lupta împotriva democraţiei pe care o fac cele două partide, reprezentate de Liviu Dragnea şi Graţiela Gavrilescu".

Joomla SEF URLs by Artio