Senatorul Teodor Meleșcanu a fost exclus din ALDE, după ce a devenit președinte al Senatului, înlocuindu-l pe Călin Popescu Tăriceanu, lideul partidului din care a făcut parte până acum. Iar veștile proaste pentru formațiunea ieșită recent de la guvernare continuă, pentru că se anunță și alte migrări spre PSD.

 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri, de la tribuna Parlamentului, că Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe și noul președinte al Senatului, nu mai face parte din formațiunea politică pe care o conduce. "Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui", a spus Tăriceanu, anunțând că astfel grupul ALDE de la Senat se desființează și "se configurează" un grup mixt.

Decizia unui alt prahovean, Grațiela Gavrilescu, ar urma să cântărească greu în viitorul ALDE. Se pare că aceasta ar fi propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Mediului. 

Călin Popescu Tăriceanu a ameninţat că toţi membrii ALDE care vor accepta funcţii de la PSD vor fi imediat excluşi din partid. Însă, potrivit Adevarul, juriştii PSD susţin că cei trei parlamentari ALDE care au acceptat să fie miniştri sunt în acest moment membri de partid şi nu contează dacă vor fi excluşi ulterior.  Astfel, premierul Viorica Dăncilă nu va mai merge săptămâna viitoare în Parlament pentru un nou vot de validare, susţin sursele citate. Premierul va trimite cele trei noi propuneri al Cotroceni şi va aştepta decizia preşedintelui. În cazul - foarte probabil - în care preşedintele va refuza nominalizările PSD, premierul tot nu va merge în Parlament, ci va îndemna Opoziţia să depună moţiune de cenzură, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevarul.

Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, s-ar întoarce în funcţia pe care abia a părăsit-o. La Ministerul Energiei va fi propus deputatul Marian Cucşa, unul dintre apropiaţii Graţielei Gavrilescu. Cei doi au încercat să-l schimbe pe Varujan Vosganian din funcţia de lder al deputaţilor ALDE. La Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul va fi propus senatorul Ionuţ Sibinescu, cel care a pus umărul la alegerea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului, încălcând decizia partidului, mai reamintește Adevărul.

Joomla SEF URLs by Artio