Reacții vehemente din lumea politică, după declarațiile făcute de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind perspectiva introducerii unor permise muncă pentru români, are să le permisă acestora să lucreze nu mai mult de cinci ani peste hotare. Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, apreciază că această idee ar trebui să-l coste funcția pe Teodorovici.

 

Dumitrescu admite, în luarea sa de poziție, că România "se confruntă cu o mare criză de forță de muncă". Acesta punctează, însă, că există "viziuni diferite privind soluțiile de ieșire din criză".

"PSD vrea să îi aducă acasă, cu forța, pe românii care lucrează în străinătate, să muncească pe salarii din care nu își pot întreține familiile și nu le pot asigura acestora un viitor. PNL vrea să pornească motoarele investițiilor și să sprijine domeniile economiei care produc valoare adăugată mare, astfel încât în România să crească salariile. Românii vor veni de bună voie să muncească acasă, la salarii comparabile cu cele din Vest", subliniază senatorul liberal Iulian Dumitrescu.

"Lăsând la o parte politica fiscală dezastruoasă și Marea Țopăială Fiscală de care e responsabil, Eugen Teodorovici trebuie să își dea demisia pentru declarația iresponsabilă privind restrângerea dreptului de muncă a celor 4,5 milioane de români plecați în străinătate pentru un trai mai bun", a cerut președintele PNL Prahova.

Declarația lui Iulian Dumitrescu vine după anunțul făcut de Eugen Teodorovici, care susține introducerea unor permise de muncă prin care românii să poată lucra nu mai mult de cinci ani într-o altă țară, după care să-și caute de lucru în alt stat, dacă vor să mai muncească peste graniță (VEZI DETALII). În urma reacțiilor stârnite de expunerea acestei idei, acesta a revenit cu explicații, susținând că "în niciun caz NU este vorba de o piedică sau de o limitare a accesului românilor în spaţiul european, ci mai degrabă dorinţa mea, aşa cum a fost întotdeauna, de a APĂRA şi PROMOVA interesele românilor şi ale companiilor româneşti." (VEZI DETALII)

Sursa: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Joomla SEF URLs by Artio