Senatorul Iulian Bădescu a demisionat din Partidul Democrat Liberal, declarându-se împotriva măsurilor de austeritate implementate de Guvernul condus de Emil Boc. Bădescu spune că nu poate sprijini un guvern care, după părerea sa, nu poate scoate ţara din criză. Demisia acestuia a provocat reacţii dure din partea Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor şi şefa organizaţiei PDL Prahova. Anastase a declarat astăzi că adevăratul motiv al demisiei lui Bădescu este acela că senatorul prahovean nu a putut să beneficieze, din partea PDL, de avantajele materiale la care acesta ar fi sperat.Motivul oficial

Printr-un comunicat de presă, Iulian Bădescu spune că a luat decizia de a părăsi Partidul Democrat Liberal după ce şi-a dat seama că actualul guvern nu poate scoate ţara din criză. De asemenea, Bădescu s-a declarat, în repetate rânduri, a fi împotriva măsurilor de a usteritate aplicate de Executiv. "Am declarat în repetate rânduri că nu susţin programul anticriză anunţat de guvern şi îmi menţin poziţia. Nu cred că pachetul de măsuri pe care executivul intenţionează să îl aplice pentru  reformarea sectorului bugetar  - bazat pe reducerea drastică a salariilor şi a pensiilor -  constituie o soluţie pentru însănătoşirea economiei. Nu cred că putem construi binele general, cerându-le sacrificii numai celor care sunt oricum săraci. Nu pot sprijini în parlament un guvern care  - în opinia mea -  nu are capacitatea de a scoate România din criză. În consecinţă, demisionez din Partidul Democrat Liberal şi mă alătur grupului Partidului Social Democrat din Senat".

Roberta Anastase: „Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult!”

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, s-a declarat mulţumită de decizia luată de Bădescu, declarând că senatorul este omul interesului personal iar plecarea sa reprezintă o notă bună pentru PDL.

"Iulian Bădescu este un om al interesului personal. Dupa ce a fost ales şi s-a văzut cu sacii în căruţă mi-a spus că pe el îl interesează doar să-i fie lui bine şi familiei lui. Această alegere a fost făcută tocmai în acest sens. Plecarea lui din partid este o notă bună pentru PDL care nu i-a oferit avantajele materiale la care acesta a sperat. Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult. Nu vreau să comentez mai mult, pe moment"

Joomla SEF URLs by Artio