În plan legislativ, în luna aprilie, activitatea deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase s-a concentrat asupra dezbaterilor organizate în cadrul sesiunilor plenare ale Camerei Deputaţilor şi ale comisiilor de specialitate. De asemenea, parlamentarul liberal a avut în vedere două subiecte de importanță majoră pentru prahoveni.

Implementarea proiectului ce vizează realizarea unui Sistem Electronic Integrat dedicat Oficiului Naţional al Registrului Comerţului ar reduce birocraţia excesivă sesizată de beneficiarii fondurilor europene. În acest context, în cadrul sesiunii dedicate întrebărilor şi interpelărilor adresate membrilor guvernului, deputatul de Prahova Roberta Anastase a solicitat ministrului Fondurilor Europene detalii suplimentare cu privire la marja de timp necesară pentru operaţionalizarea deplină a acestui sistem.

În ceea ce privește strict județul pe care îl reprezentă în Parlament, deputatul a solicitat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, lămuriri suplimentare cu privire la modul în care vor fi utilizate fondurile alocate de MS spitalelor din Prahova.

Cu prilejul unei vizite efectuate la SJU Ploiești, la începutul lunii aprilie, Pintea a anunțat că mai multe spitale din județ vor beneficia, anul acesta, de finanțare de peste 32.000.000 de lei, pentru aparatură nouă. Ar fi vorba despre Spitalul Județean de Urgență Ploiești (14.617.000 de lei), Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Ploiești (4.082.000 de lei), Spitalul Municipal din Ploiești (3.702.000 de lei), Spitalul Municipal Câmpina (2,4 milioane de lei), Spitalul de Psihiatrie Voila (184.000 de lei), Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte (1.072.000 milioane de lei), Spitalul Orășenesc Mizil (548.000 lei), Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga (1.343.000 de lei), Spitalul Orășenesc Băicoi (1.107.000), Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna (315.000 de lei).

Joomla SEF URLs by Artio