Preşedintele Klaus Iohannis a început vineri, la Cotroceni, consultările cu partidele politice pentru un nou Guvern, după ce Parlamentul a aprobat joi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. Delegaţia Partidului Mişcarea Populară, din care a făcut parte şi un parlamentar prahovean, a propus o serie de modificări legislative în eventualitatea intrării la guvernare, insistând pe reducerea numărului de parlamentari şi pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

 

Din delegaţia sosită la Cotroceni a făcut parte şi deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova. Aceasta a discutat cu Klaus Iohannis, alături de colegii săi, despre referendumul de acum câţiva ani privind limitarea la 300 a numărului de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi înfiinţarea unui minister care să gestioneze relaţia dintre România şi Republica Moldova. De asemenea, PMP a avansat şi o propunere de premier, în persoana preşedintelui formaţiunii, Eugen Tomac.

"Am participat astăzi, împreună cu colegii mei, la consultările de la Palatul Cotroceni pe tema viitorului guvern. Propunerea noastră pentru postul de prim-ministru este președintele Partidului Mișcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac. În discuțiile cu șefului statului am cerut revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, reducerea numărului de parlamentari la 300 şi înfiinţarea unui minister pentru relația cu Republica Moldova. Sunt deziderate viabile, de care ţara are nevoie", a afirmat, la ieşire, deputatul PMP Cătălin Cristache.

Joomla SEF URLs by Artio