Atacuri dure lansate, joi seară, de premierul Sorin Grindeanu împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, chiar de la pupitrul de la Palatul Victoria. Prim-ministrul a reluat în repetate rânduri ideea conform căreia va demisiona numai în momentul în care o va face și președintele social-democrat, căruia i-a dat termen până luni, să ia o decizie în acest sens.

Sorin Grindeanu i-a cerut lui Liviu Dragnea să-și asume, alături de el, eșecul Guvernării, despre care vorbește, și să demisioneze împreună. Premierul i-a dat termen până luni șefului PSD. "Eu am unde să mă întorc, mi-am făcut școala la timp, fără să repet anii. Domnul Liviu Dragnea se agață disperat de funcții, în speranța că asta îl va salva de trecut. Aceasta este credința mea, aceasta este puterea care îl mână în luptă. președintele PSD trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România și de care-i spuneam acum 4-5 zile și pe care a trecut-o în derizoriu. Spunea că nu știe despre ce vorbesc. De ce face asta? Pentru că așa vrea. Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. DIn păcate, ajungem la această incertitudine, această destabilizare. Suntem într-un blocaj. Până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să își asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu. Vreau să vă asigur că mă voi comporta în acești parametri, dar responsabilitatea nr. 1 stă pe umerii celui care a dus România în această situație, anume Liviu Dragnea. Indiferent câte excluderi îmi va face Liviu Dragnea, fost PDL-ist, eu sunt PSD-ist, nu tehnocrat. Eu vreau să privim lucrurile procedural și nu vreau să ajungem la lucruri care să ducă la instabilitate. Varianta pe care mi-o doresc este ca Liviu Dragnea să-și asume acest eșec și să-și dea demisia. În secunda doi voi face același lucru. Și să se convoace congresul PSD: Există o teamă, de un an și ceva, de a lărgi masa decidenților în acest partid, care are sute de mii de membrii. Forum suprem de conducere este Congresul.", a spus Sorin Grindeanu.
Acesta a anunțat că, joi, miniștrii demisionari au fost la serviciu și au înțeles să-și vadă de treabă, ca să nu creeze un blocaj: "Indiferent de ce se va întâmpla în zilele următoare, avem obligația să nu-i facem pe români și mediul economic să sufere, iar lucrurile trebuie să continue în aceiași parametri. Dacă voi constata că nu pot asigura un Guvern funcționa, deși astăzi toți miniștri au fost la serviciu, atunci îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile prevăzute de Constituție și sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea".
Grindeanu a spus că aceștia nu și-au putut face treaba din cauza mesajelor contradictorii pe care le primeau, de la Palatul Victoria și de la PSD. "Văd că Liviu Dragnea încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României, suntem într-o conspirație care există doar în mintea președintelui PSD: Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că să se gândească mai bine când spune aceste lucruri, pentru că, dacă va continua, voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect. DIncolo de faptul că această idee este o minciună. A doua minciună la care vreau să răspund este cea care spunea că toți miniștrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine și de aici marea problemă a acestui Guvern. Eu v-aș ruga să vă puneți în postura acestor miniștri, numiți de Liviu Dragnea. Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le venea altă directivă, altă comunicare", a continuat premierul seria atacurilor, după ce, în cursul zilei de joi, Dragnea a ieșit la rampă reluând ideea conform căreia cineva s-ar afla în spatele acțiunilor prim-ministrului care ar reprezenta, acum, un Guvern fantomă rămas la Palatul Victoria.
Grindeanu a mai spus joi că nu vrea șefia PSD și cere convocarea unui congres care să scoată la iveală soluții pentru problemele grave cu care se confruntă partidul în prezent.

Joomla SEF URLs by Artio