Traian Băsescu, fostul președinte al României, a postat o serie de comentarii de o duritate extremă la adresa lui Victor Ciutacu, după ce moderatorul RTV criticase declarațiile lui Băsescu legate de situația jurnalistului turc Kamil Demirkaya, pe numele căruia statul român a primit cerere de extrădare din Turcia. Băsescu susține că jurnalistul turc Kamil Demirkaya nu ar trebui să fie extrădat din România în Turcia pentru că, opinează Băsescu, acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viaţa jurnalistului va fi în pericol. Ciutacu, în schimb, a criticat acest punct de vedere.

 

„România trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii European, în care valori precum dreptul la liberă exprimare este respectat şi să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya”, scrie Traian Băsescu pe pagina personală de Facebook. Jurnalistul turc se află de doi ani în România, acesta fiind una dintre vocile critice la adresa regimului autoritar impus de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

 

În Turcia sute de jurnaliști au fost arestați, ziarele anti-regim au fost desființate, libertatea presei este inexistentă. Zeci de mii de oameni, provenind din toate păturile sociale, sunt condamnați la ani grei de închisoare fiind acuzați de diverse infracțiuni la adresa ordinii de drept, după tentativa de lovitură de stat din 2016.

Prima postare scrisă de Traian Băsescu: „Panarama mică”

Lui Victoraş, cu milă ...

Simbriaşul puşcăriaşului Voiculescu şi mai nou al lui Sebastian Ghiţă, pe numele lui Victor Ciutacu se revoltă că am militat pentru neextrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya.
Măi panaramă mică, ştii care este deosebirea între tine şi jurnalistul turc ?
Tu faci jurnalism pe bani grei înghiţindu-i precum un tonomat ca să-ţi cânţi partitura seară de seară, pe când amărâtul ăsta de jurnalist turc face jurnalism pe riscul lui şi fără bani primiţi de la moguli.
Asta-i realitatea măi Victoraş (să ştii că nu-ţi spun javră ordinară plătită să cânte pe muzica stăpânilor).
PS – Victoraş, tu care le ştii pe toate chiar nu ştii din ce bani te-a plătit puşcăriaşul Voiculescu ?

Postarea 2: ”Tonomatul rablagit”

Ciutacule,
Prostul orgolios, când nu mai are argumente, jigneşte.
Biet simbriaş al mogulilor, dacă te străduieşti puţin, ai putea fi decent şi să bagi capul în pământ. Nu încerca să convingi că eşti din aceeaşi breaslă cu jurnalistul turc Kamil Demirkaya. Tu eşti doar un tonomat rablagit (orice tonomat cântă pe bani)
Te rog să cauţi în DEX definiţia cuvântului "decent". Crezi că poţi fi ?

”Postarea 3: Filmul SF și omleta”

Amărâtul de Ciutacu a ajuns la filme SF cu bucătăria de la Taverna Sârbului şi puşcăriaşul Profesor Doctor Dan Voiculescu, stăpânul lui pe viaţă..
Măi slugă de presă, măcar nu-ţi mai spune jurnalist, spune-ţi propagandist mincinos şi defineşte-te corect.
Câtă diferenţă între jurnalistul turc Kamil Demirkaya care se bate pentru ideile lui şi amărâtul Victor Ciutacu care se bate pentru simbria lui de la moguli.
PS- Ciutacule, crezi că în bucătărie am pus de o omletă şi tu n-ai apucat să mănânci din ea ?
Sursa: Facebook/Traian Băsescu

La 15 iulie 2016 a avut loc o tentativă eșuată de lovitură de stat în Turcia organizată de Consiliul Păcii, un grup de militari din cadrul Forțelor armate ale Turciei. Recep Tayyip Erdoğan a chemat populația în stradă. Șeful Statului Major Hulusi Akar a fost luat ostatic, apoi a fost eliberat. Peste 290 de persoane au fost ucise la Ankara și Istanbul în timpul confruntărilor. Tentativa de stat a eșuat, Erdogan fiind acuzat că a profitat de evenimentul dramatic pentru a-și elimina opozanții și presa critică. Pe acest fond, jurnalistul turc de la București este reținut de autoritățile române în urma unei cereri de extrădare primite de la Ankara.

 

Joomla SEF URLs by Artio