Deputatul USR Stelian Ion a anunţat că formaţiunea din care face parte aproape a finalizat un proiect de lege care propune abrogarea „monstruosului recurs compensatoriu“, lege prin care au fost eliberaţi din închisori aproximativ 11.000 de deţinuţi.

 

„Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea şi Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului «recurs compensatoriu». Astăzi îi dăm forma finală şi o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat“, a scris pe Facebook deputatul Stelian Ion, unul dintre juriştii USR.

Citiţi şi: 

Alesul USR spune că actul normativ a fost „măcelărit“ în timpul dezbaterilor din Camera Deputaţilor, ajungând să ducă, în momentul aprobării sale, la eliberarea din închisoari a unui număr uriaş de infractori violenţi, relatează publicaţia Adevărul. „Ca să fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiţionate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaţilor. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieşit o lege criminală, dar «constituţională». Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovaţi, trebuie să o abrogăm în regim de urgenţă! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgenţa: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriţi românii pe stradă de infractori eliberaţi înainte de termen, fără discernământ“, a mai scris Stelian Ion.

Citiţi şi: 

Şi Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii din cabinetul Cioloş, l-a criticat pe actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, afirmând că acesta este complice moral la toate crimele şi violutrile comise de infractorii violenţi eliberaţi prin recursul compensatoriu. „Omul ăsta știa ce face! Statisticile au fost mereu foarte clare. Eliberând mii de infractori din închisoare și strâmbând atâtea legi în favoarea infractorilor, Tudorel Toader știa foarte bine ce face. Știa probabil mai bine ce face decât nenorocitul care l-a ucis pe băiatul de 25 de ani aseară. În ultimii 30 de ani, nu știu dacă a fost vreun român implicat direct sau indirect in atâtea crime așa cum este acest individ, ajuns în funcția de ministru în guvernul infractorilor”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Joomla SEF URLs by Artio