Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a depus un proiect de lege care vizează modificarea şi completarea Legii nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare. Inițiativa vine în contextul în care, pe fondul închiderii unităților de învățământ din cauza pandemiei, s-a dovedit necesitatea asigurării accesului elevilor la tehnologie care să permită învățarea on-line.

 

"Am tot vorbit despre deciziile luate de minister cu privire la desfășurarea anului școlar în curs, despre diferența dintre politicile făcute din birou și realitatea din școli și despre deficiențele unor programe de digitalizare care ignoră realitățile sociale. Datele publicate de Institutul de Științe ale Educației arată că peste 64% dintre elevii din România nu posedă dispozitive care să permită învățarea electronică și au acces limitat la internet. În același timp, 21,5% dintre copiii României trăiesc la limita sărăciei. Pentru a veni în ajutorul elevilor și a corela dezideratul digitalizării cu posibilitățile reale ale acestora am depus o propunere legislativă de modificare a Legii nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare care stă la baza programului Euro 200. Inițiativa prevede includerea în textul legislativ a tabletelor printre dispozitivele ce pot fi achiziționate pentru învățarea la distanță și oferă beneficiarilor posibilitatea de a folosi ajutorul acordat și pentru contractarea unui abonament necesar conectării dispozitivului achiziționat la internet pe o perioadă de minimum 1 an. În același timp, având în vedere faptul că numărul familiilor care au nevoie de ajutor pentru a permite copiilor accesul la învățare online este mult mai mare, am propus creșterea pragului venitului minim pentru care se acordă ajutorul de 200 de euro, de la 250 de lei/ membru al familiei la un venit cel mult egal cu valoarea Indicativului Social de Referință care este de 500 de lei", a anunțat deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI. Acesta a fost depus la Parlament pe 30 aprilie, Camera Deputaților fiind prima cameră sesizată.

Joomla SEF URLs by Artio