Prima inițiativă depusă la Parlament, în acest an, aparține unui grip format din aproape 40 de deputați și senatori ai USR și  vizează abrogarea recursului compensatoriu.

Semnatarii proiectului, 27 de deputați și 12 senatori ai USR, au motivat că actul normativ care reglementează recursul compensatoriu a permis eliberarea din închisori a mii de infractori periculoși, mulți condamnați pentru acte violente.

Inițiativa USR prevede abrogarea articolului 55 indice 1 din legea 254/2013 privind executarea pedepselor, adică acele prevederi introduse în lege de majoritatea PSD-ALDE-UDMR și care au modificat radical proiectul Guvernului privind măsurile compensatorii acordate condamnaților la închisoare pentru condiții necorespunzătoare.

Până acum, aproximativ 14.000 de infractori ar fi fost eliberați înainte de termen, în baza recursului compensatoriu.

Printre inițiatori se numără și deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu. "Alături de colegii mei din USR, am depus, săptămâna aceasta, o inițiativă legislativă pentru abrogarea legii recursului compensatoriu, act care a permis eliberarea a mii de infractori, mulții dintre ei fiind condamnați pentru crime și violuri și care, de altfel, au și recidivat, imediat cum s-au văzut liberi. Problema condițiilor de detenție nu poate fi rezolvată prin punerea în pericol a siguranței cetățenilor! Această eliberare în masă, fără niciun filtru, a aproape 14.000 de infractori, ce a dat naștere unui puternic sentiment de insecuritate socială, trebuie să se oprească", a comentat acesta.

Joomla SEF URLs by Artio