După mai bine de două luni de negocieri interne, USR şi PLUS au ajuns la un acord, în Prahova, privind candidaţii alianţei la primării şi consilii locale în peste 50 de localităţi. Unii dintre aceştia au fost şi prezentaţi oficial, marţi, într-o conferinţă de presă, în care MIhai Poliţeanu a vorbit despre decizia "dureroasă" dar "înţeleaptă" de a candida la Primăria Ploieşti, anunţând totuşi că va deschide lista pentru Consiliul Local, urmat de cel puţin alţi patru colegi din USR.

 

 

La această conferinţă au fost prezentaţi canidaţii alianţei pentru Consiliului Judeţean Prahova şi primăriile Ploieşti, Câmpina şi Breaza, Cristian Apostol, Răzvan Enescu, Cătălin Florescu şi respectiv Bogdan Novac. Cu această ocazie, Răzvan Enescu, reprezentant al PLUS în ultima etapă a negocierilor interne, a dezminţit informaţiile care spuneau că USR a ieşit mult mai câştigată din aceste tratative pentru că a primit mai multe locuri din cele considerate efectiv eligibile, afirmând că în privinţa candidaturilor la primării raportul e de 1 la 1, iar în cea a consiliilor locale e un raport de 1 la 1,7. "Împreună vom face o echipă foarte puternică, mai ales că în curând vom fuziona. E mai puţin importantă discuţia despre locuri, trebuie să ne concentrăm pe proiecte", a declarat candidatul alianţei la Primăria Ploieşti.

La rândul său, Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, spune că a luat o "decizie înţeleaptă", în conformitate cu dorinţele alegătorilor, deşi ulterior a afirmat că alegerea nu a avut la bază nici măcar un sondaj de opinie, care să fi arătat care dintre cei doi candidaţi era mai bine plasat. "Negocierile au debutat în decembrie, au fost grele, au fost momente în care am crezut că o să mergem separat. Ce ne-a ţinut a fost conştiinţa că ploieştenii aşteaptă de la noi să fim maturi şi că avem oameni foarte buni. Decizia este înţeleaptă şi cea optimă, ea răspunde în primul rând intereselor prahovenilor. Cred că, după aceste negocieri, membrii ambelor partide sunt în egală măsură şi fericiţi şi supăraţi. Pentru mine a fost o decizie foarte grea să renunţ la candidatura la Primărie, dar am considerat că interesul alianţei trebuie să primeze, altfel ajungeam într-o fundătură", a declarat Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova. El n-o să aibă prea mult timp de regrete, pentru că va candida pentru Consiliul Local Ploieşti, deschizând lista alianţei, teoretic o poziţie cu şanse de câştig infinit mai mari decât cea de candidat la funcţia de primar.

La rândul său, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, preşedintele USR Păuleşti, a vorbit despre "lipsa de imaginaţie şi de viitor a actualului Consiliu Judeţean şi a actualului preşedinte", spunând că măsurile din acest mandat au fost "de faţadă" şi dând ca exemplu Spitalul Judeţean, unde reclamă că s-au făcut investiţii în reabilitarea faţadei şi a saloanelor, dar problemele medicale persistă, şi planul de management al deşeurilor, reclamând că noul document e copiat din cel de dinainte, doar pentru a bifa un obiectiv aprobat.

 
Joomla SEF URLs by Artio