Continuă contrele politice după ce, joi, Consiliul Local Ploieşti a aprobat o majorare a tarifului pentru gigacalorie. Viceprimarul George Pană, preşedintele ALDE Ploieşti, îl acuză pe primarul Adrian Dobre că s-a opus propunerii de acordare a unei subvenţii de la bugetul local pentru ploieşteni, spunând că acesta a adus campania electorală în şedinţa forului legislativ şi că a avut ""manifestări care cu siguranţă nu îşi au locul într-o şedinţă a Consiliului Local".

Reacţia viceprimarului vine după ce, joi, Consiliul Local a aprobat, prin voturile consilierilor PSD şi ALDE, majorarea tarifului de la termoficare, însă a introdus în proiect un amendament prin care, pe perioada de iarnă, municipalitatea se obligă să acorde subvenţie, astfel ca tariful pentru populaţie să rămână la valoarea actuală, iar diferenţa să fie acoperită de la bugetul local. În momentul şedinţei, marcată de un alt scandal şi la punctele care au vizat lefurile din administraţia locală, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, i-a criticat pe consilierii de la PSD şi ALDE, spunând că propunerea lor "amăgeşte" populaţia şi că au aprobat o cheltuială suplimentară de la bugetul local fără să ştie ce bani va avea la dispoziţie instituţia în 2019.

"A fost una din zilele care cu greu va fi uitată în administrația ploieşteană şi cu siguranţă de foarte mulţi ploieşteni. Am asistat la un spectacol jalnic în care «actorul» principal a fost din nou - pentru a câta oară ?....- primarul municipiului Ploiești. Rolul jucat de dl. Dobre - da dumnealui este primar - a fost unul pe care orice actor l-ar invidia, fiind marcat de manifestări pe care cu greu le pot cataloga şi care cu siguranţă nu îşi au locul într-o şedinţă a Consiliului Local. Şi de altfel cam pe nicăieri... Trecând însă peste aceste manifestări pur personale, demn de reţinut este însă faptul că dl. Dobre şi colegii din PNL ai domniei sale s-au opus subvenției pe care noi cei de la ALDE alături de colegii de la PSD am propus-o a fi acordată pentru ca cetățenii orașului să nu plăteasca mai mult pentru încălzirea locuinţelor proprii. Un gest greu de înţeles şi făcut evident în detrimentul ploieştenilor de către primarul Dobre şi consilierii PNL", a comentat, pe pagina personală de Facebook, viceprimarul George Pană.

Pe acelaşi subiect: Majorare la termoficare. Vezi ce tarif a fost aprobat azi şi de când se va aplica!

"Un alt aspect remarcat este legat de incercarea d-lui Dobre de a fugi de propunerea consilierilor PSD - ALDE prin care dl.Dobre urma să fie mandatat să caute solutii pentru ca cetățenii orașului Ploiesti sa nu rămînă fara apa caldă si căldură în viitorul imediat apropiat.Au fost folosite tot felul de argumente numai si numai ca dl.Dobre sa nu fie pus în situația de a găsi si prezenta o solutie...
Greu de inteles de ce dl primar preferă sa acuze si sa improaste adversarii politici în detrimentul intereselor orașului si ale locuitorilor acestuia.Se pare ca in permanenta campanie electorală în care se află dl.Dobre a uitat care este sarcina unui primar...", a conchis viceprimarul Ploieştiului.

Joomla SEF URLs by Artio