Șase jucători și un membru al staff-ului auxiliar de la Petrolul Ploiești au fost confirmați cu coronavirus. Oficialii clubului spun că rezultatele pozitive ale acestora nu vor afecta, însă calendarul competițional.

 

"Ca urmare a testării RT-PCR periodice, realizate conform protocolului FRF, o dată la 14 zile, la începutul acestei săptămâni au fost depistate, în cadrul Clubului ploieștean, 7 persoane cu rezultat pozitiv – 6 jucători si un membru al staff-ului auxiliar", au anunțat, joi, oficialii Petrolul Ploiești, dând asigurări că echipa Lupilor Galbeni este pregătită pentru susținerea meciurilor planificate pentru perioada următoare, iar rezultatele pozitive recent confirmate la testarea anti-COVID pentru 6 dintre membri lotului nu va afecta programul de joc.

"Cazurile confirmate se află în izolare, conform protocoalelor standard, iar o anchetă epidemiologică a fost întreprinsă pentru a limita rata de infectare în rândul Clubului. Contacții direcți rezultați în urma acestei anchete au fost testați potrivit procedurilor FRF, iar rezultatele acestora au fost negative. Jucătorii depistați inițial ca fiind pozitivi pentru COVID-19 vor fi retestați în perioada imediat următoare", au precizat oficialii clubului, în informarea transmisă astăzi, pe această temă.

Sursa citată menționează că "echipa este determinată să joace până la capăt și să atingă obiectivul de a promova în prima Liga a campionatului de fotbal, respectând cu strictețe toate procedurile în vigoare și măsurile de protecție impuse de autorități și FRF", subliniind totodată că "efectivul total al lotului permite la acest moment desfășurarea jocului următor".

În următorul meci, programat luni, de la ora 19.30, Petrolul Ploiești va întâlni Aerostar Bacău.

Clubul  a informat autoritățile competente și va urma, în continuare, pașii prevăzuți de protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor specifice sezonului competițional 2020-2021.

Joomla SEF URLs by Artio