Mădălina Nicoleta Preda, componentă a Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, va participa, alături de alți 29 de tineri sportivi români, la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Sinăianca va concura la proba de schi alpin.

Competiția are loc la Sarajevo şi Sarajevo de Est, în Bosnia şi Herţegovina. Sportiva noastră va concura în cadrul probelor de schi alpin și va începe luni, 11 februarie cu prima manșă a slalomului uriaş.

Mădălina este însoțită de Andrei Burchiu, antrenorul său de la Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia, la rândul său selecționat în staff-ul tehnic al delegaţiei României.

Născută şi crescută în Sinaia, staţiunea unde se găseşte cel mai înalt domeniu schiabil din România, Mădălina a iubit schiul din copilărie, practicând acest sport de la vârsta de 3 ani. La competiții naționale oficiale participă din 2013, în 2016 şi 2017, s-a clasat pe locul 1, la slalom, la Campionatul Național de cadeți, iar în 2018, tot la Naționalele de cadeți, a ocupat locul 3, la slalom uriaş, potrivit informațiilor publicate pe profilul său de pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În 2019, sportiva în vârstă de nici 17 ani a fost selecţionata în Echipa Olimpică a României, pentru a participa la FOTE Sarajevo şi Sarajevo de Est.

Prezentarea oficiala a Echipei Olimpice a Romaniei care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic (FOTE), gazduit in Bosnia si Hertegovina de orasele Sarajevo si Sarajevo de Est, in perioada  9-16 februarie a.c., va avea loc vineri, pe 8 februarie, cu incepere de la ora 10.00, la Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani, a anunțat COSR.

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la cea de-a XIV-a editie de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie gazduita de localitatile Sarajevo si Sarajevo de Est, din Bosnia si Hertegovina, in perioada 9 – 16 februarie a.c., va fi alcatuita din 30 de sportivi si 13 antrenori, au anunțat reprezentanții COmitetului Olimpic și Sportiv Român. Reprezentantii Romaniei vor participa in competitiile de patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track si snowboard, sase dintre cele opt sporturi la care se concureaza la FOTE Sarajevo si Sarajevo de Est 2019.

Echipa României este formată din:

Patinaj artistic

O sportivă - Ana Sofia Beșchea; antrenor Marina Ruxandra  Beșchea;

Biatlon

Opt sportivi: Vivien Bernadett Andras, Reka Csaszar, Andreea Mezdrea, Szilvia Vancsa, Marian Gabriel Folea, Nicolae Dan Girbacea, Robert Grumeza, Tamaș Kovacs; Antrenori:Vasile Petru Sneaga, Szilard Marton și Tudor Gîrbacea;

Schi alpin

Opt sportivi (patru fete și patru băieți): Mădălina Nicoleta Preda, Diana Andreea Rentea, Maria Ioana Constantin, Eszter Lorincz, Ioan Alexandru Bordi, Horea Andrei Olteanu, Hunor Szoke, Vlad Anton Danciu; Antrenori: Andrei Burchiu, Andrei Szilagyi, Victor Tiberiu Tantos

Schi fond

Opt sportivi (patru fete și patru băieți): Andrea Csutak, Ioana Georgiana Andreca, Sinziiana Ioana Mindrila, Maria Dumitrela Andreca, Liviu Darius Hanganut, Szabolcs Forika, Flaviu Constantin Pavalean, Florin Robert Dolhascu; Antrenori - Costel Terciu, Andrei Potinga, Istvan Janosi;

Short-track

Patru sportivi (două fete și doi băieți) - Kătălin Albert, Kriszta Pongracz Vakar, George Lucian Tepes, Jozsef Csongor Csillag; Antrenori - Katalin Kristo, Zsolt Kalamar Kertesz;

Snowboard

Un sportiv - Silviu Popa; Antrenor - Florin Ștefan Staicu;

La edițiile de iarnă ale FOTE de până acum, România a obținut șapte medalii – una de aur, două de argint și patru de bronz.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Sinaia

Joomla SEF URLs by Artio