Sport

Sport


slovacko1Petrolul a bifat miercuri a patra victorie consecutivă în Antalya. Cea mai clară dintre toate, în faţa unui adversar care, teoretic, este cel mai valoros întâlnit până acum în Turcia: FC Slovacko, din prima ligă a Cehiei.
Lupii s-au impus cu scorul de 4-0 şi au etalat un joc mai bun decât cele realizate anterior. Chiar dacă n-au început prea bine, elevii lui Răchită şi-au demonstrat apoi superioritatea. Mai mult decât atât, toate cele patru goluri ale ploieştenilor au venit în urma unor faze spectaculoase. Mai întâi, Sony Musativar a înscris elegant, de la marginea careului mare, după o combinaţie cu Dina (41). Pentru ca, după doar două minute, Mihai Dina să marcheze şi el, cu un şut plin, de atacant veritabil, finalizând astfel o pasă excepţională trimisă de Vali Negru. Tot ,,la foc automat'' au fost înscrise şi cele două goluri ale reprizei secunde, ambele ,,plecând'' din piciorul lui Florentin Dumitru. Cel care l-a servit impecabil pe Daniel Opriţa, iar mijlocaşul lupilor şi-a trecut în cont dubla (64, 68).
Petrolul va disputa următorul meci de verificare în compania echipei Pecsi MFC, din Ugaria, pe data de 11 februarie. Trei zile mai târziu este programat ultimul amical din Antalya, în compania divizionarei secunde Chindia Târgovişte.

Petrolul – Slovacko 4-0 (2-0)
Marcatori: Mustivar (41), Dina (43), Opriţa (64, 68)
Petrolul (prima repriză): Valincius – Străuţ, Melinte, Ben Djemia, P. Stoica – Mustivar, Negru – Opriţa, Boudjemaa, Neagu – Dina.
Petrolul (a doua repriză): Gritti (88 Oprea) – Străuţ (58 Buleică), Melinte (70 Bikana), Ben Djemia, P. Stoica (58 Bărbulescu) – Mustivar (66 Buhuşi), Negru (88 Tudor) – Opriţa (70 Mourad), Fl. Dumitru, Surugiu – Dina (70 Lasimant). Antrenor: Valeriu Răchită.

  
Sport

rachita_ts1tMarţi, în cantonamentul Petrolului de la Belek, a sosit un nou jucător străin în probe. Egipteanul Mohab Emad Mourad are 21 de ani şi evoluează pe postul de mijlocaş dreapta. Mourad a jucat ultima dată în ţara natală, la El-Shorta Ittihad, dar nu este la prima experienţă ,,internaţională''. În sezonul 2008-2009, când avea doar 18 ani, a făcut parte din lotul formaţiei germane VfB Lubeck. Mourad va fi testat miercuri, în amicalul cu Slovacko. Tot atunci vor avea parte de un nou examen şi alţi doi jucători sosiţi la Petrolul în prima zi a săptămânii, francezul Yohann Lasimant şi camerunezul Vincent Bikana. Ambii au evoluat şi pe finalul precedentei partide pe care ploieştenii au disputat-o în Antaya, 1-0 cu Tatran Presov.
Petrolul are la acest moment nouă jucători străini în lot: Pavilas, Gritti, Ben Djemia, Bikana, Mustivar, Boudjemaa, Lasimant, Strojimirovic şi Komazec. Numărul românilor este dublu.

 
Sport

ben_djemiaPetrolul s-a impus cu scorul de 1-0 în amicalul disputat luni după-amiază în compania echipei slovace Tatran Presov. A fost cel de-al cincilea joc de verificare din Antalya, unul în care elevii lui Valeriu Răchită au jucat mai bine în repriza secundă, odată cu schimbările efectuate la pauză. De altfel, jocul ploieştenilor a fost revigorat de Opriţa, autorul centrării din care Petrolul a marcat singurul gol al întâlnirii.

Read more: Petrolul / A treia victorie consecutivă în Antalya: 1-0 cu Tatran Presov
Sport

petrolul_a_doua_victorieSfârşitul de săptămână le-a adus ploieştenilor zăpadă cât pentru două ierni, iar Petrolului, două victorii. În Antalya ce se îndreaptă către primăvara mediteraneană, ,,lupii'' îşi îndreaptă şi ei parcursul şi echilibrează rezultatele din amicale. După două înfrângeri (0-1 cu naţionala Turkmenistanului şi 0-2 cu azerii de la FK Qarabag) au urmat tot atâtea victorii: 1-0 cu Dila Gori (Georgia) şi 2-1 cu FC Akzhayik Oral (Kazahstan).

Read more: Petrolul / S-a echilibrat balanţa: Lupii au câştigat ultimele două meciuri din Antalya
Sport

real_madridReal Madrid şi echipa columbiană Millonarios se vor întâlni într-un meci amical, programat pentru luna august, în capitala Spaniei. Întâlnirea va fi un omagiu adus lui Alfredo di Stefano - considerat cel mai mare fotbalist din istoria clubului madrilen.
Read more: Real Madrid îşi onorează cel mai are jucător din istorie. Meci omagial pentru Alfredo di Stefano
Sport


bazziLiber de contract după ce a fost legitimat, ultima oară, la Universitatea Cluj, argentinianul Elias Bazzi ar putea ajunge la Petrolul. În acest moment, conducerea formaţiei ploieştene poartă negocieri cu fotbalistul, însă, ascultându-l pe fostul mijlocaş al Universităţii, sunt şanse mici ca el să îmbrace tricoul galban-albastru.  ,,Au fost unele discuţii, dar nu ştiu dacă vom ajunge la o înţelegere. Petrolul este singura echipă din România cu care am discutat. Aştept şi propuneri din afară, voi afla mai multe în perioada următoare", a spus Bazzi, pentru o publicaţie din Cluj. Dacă va ajunge la un accord cu Petrolul, Bazzi va fi coechipier cu atacantul Andrei Voican, împrumutat de U. Cluj până la finalul sezonului.