silviuconfNoul director al CSM Ploiești, Silviu Crângașu și-a expus proiectele la început de mandat în cadrul unei conferințe de presă.

Crângașu a atacat toate problemele delicate de la club, inclusiv situația conturilor.
Declarații:

*Centrul de copii și juniori
Un proiect imediat vizează activitatea Centrului de Copii şi Juniori al clubului şi a fost pus în practică din calitatea de consilier al primarului – înscrierea în campionatele republicane de juniori A şi B a grupelor de copii, urmând ca în perioada imediat următoare, să se intensifice selecţia şi cooptarea de noi tineri.

*Echipa de baschet
Un alt proiect – şi aici vreau să citez pe cineva – vrem să demonstrăm că echipa fantomă din baschetul ploieştean nu e fantomă. CSM-ul va avea o echipă de baschet la nivelul eşalonului secund, atât la băieţi, cât şi la fete.
Voi avea o întâlnire cu Cătălin Burlacu pentru a discuta pe tema formării unui lot în perspectiva participării în liga a 2-a. Vom vedea ce colaboratori va avea şi ce funcţie va ocupa el, discuţiile fiind pentru cea de antrenor-jucător.

*Handbal
La handbal, în acest moment, clubul are grupe înscrise la juniori 1, atât la fete, cât şi la băieţi, urmând ca, în sezonul următor, să fie înscrise în liga a 2-a. Apoi, vom urma paşii spre performanţă. Avem sportivi împrumutaţi la alte grupări care le oferă un nivel superior de competiţie. Nu a existat timpul necesar pentru a face altceva în această toamnă, pentru că miercuri începe campionatul.
Momentan mergem către performanţă cu baschetul şi handbalul. Baschetul imediat, pentru că avem infrastructura – un lot de juniori care pot evolua în eşalonul secund, cu câteva transferuri. Repet, nu am avut timp pentru a reacţiona la organizarea grupelor de handbal. Dacă aveam o evaluare la timp, cred că puteam să înscriem şi o echipă în eşalonul secund. Parte dintre jucătoarele de vârf sunt împrumutate la Tulcea, CSM Bucureşti, pe perioadă determinată. Sezonul următor putem să înscriem echipă în eşalonul secund.
Ca şi strategie nu putem vorbi până nu facem o analiză a bugetului. Ce a fost a fost foarte bine la handbal feminin, pentru că a existat posibilitatea de a aduce jucătoare care au creat spectacol în sală, un magnet pentru iubitorii sportului. Acum e greu să prognozăm o sumă care să se preteze la un obiectiv care să cocheteze cu cupele europene. Eu sper ca în timp scurt să reuşim, cu jucătoarele proprii, cu transferuri făcute judicios, să construim o echipă care să poate face faţă rigorilor primei ligi.

*Evaluarea secțiilor
Fiecare secţie este în curs de evaluare, iar până la sfârşitul săptămânii, fiecare secţie îmi va prezenta sportivii legitimaţi, împrumutaţi sau care au renunţat la activitate. Sunt măsuri imediate pe care le-am luat pentru a ordona activitatea la acest club sportiv. În perioada imediat următoare, CSM va organiza cursuri de iniţiere gratuite pentru toate sporturile aflate în statutul clubului la bazele pe care le are în dotare.

*Cabinet de medicină sportivă
Ca proiect, doresc să propun comitetului de coordonare al clubului şi, implicit, Consiliului Local, formarea unui cabinet propriu de medicină sportivă la care sportivii să aibă acces gratuit şi să poată beneficia de serviciile unui medic de specialitate

*Baza de la Hipodrom
Un alt proiect, mult mai amplu, pe care vreau să-l propun – el a fost deja prezentat city managerului – vizează dezvoltarea infrastructurii. Este vroba despre o bază sportivă dedicată mai multor sporturi, fotbal, atletism, înot, în zona Hipodromului, pe o suprafaţă de 4 hectare, ce aparţine Primăriei Ploieşti. Ar fi un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, o pistă de atletism cu nouă culoare plus zonă de aruncări şi un bazin de înot. Totul cu condiţia respectării standardelor pentru organizarea competiţiilor internaţionale. Proiectul este depus la patrimoniu, adus la cunoştinţa city managerului şi va fi adus şi la cunoştinţa Consiliului Local. Cu menţiunea că pentru suprafaţa de fotbal putem obţine o gratuitate din partea Federaţiei Române de Fotbal".

*Deblocarea conturilor
„În acest moment, CSM are litigii în instanţă, popriri pe nerespectarea unor contracte şi, ca o consecinţă, sunt bani care se duc pe achitarea acestora. Conturile sunt blocate, dar am făcut diligenţe pentru deblocarea conturilor. Lucrăm la un doar de reeşalonare a datoriilor către bugetul de stat. Acestea nu se referă la neplata unor taxe, ci este vorba despre o dublă impunere, acea ambiguitate creată în aplicarea legii de folosirea PFA-ului sau a contractelor sportive. Valoarea datoriilor pentru care s-au blocat conturile este de circa 144.000 lei, iar pe 28 avem proces pe această temă. Dacă pierdem, sperăm ca măcar această reeşalonare să ne permită deblocarea. Vreau să vă mai spun că astăzi am întocmit un referat prin care îi solicit Primarului Adrian Dobre să dispună un audit la CSM Ploieşti".

*Gimnastică ritmică şi box
„Am semnat astăzi un referat pentru gimnastică ritmică. Fetele sunt cele mai frumoase din lume şi cred că merită toată atenţia. Nu am înţeles de ce o secţie atât de frumoasă, care aduce copii la sală, aduce performanţă, nu era încurajată. Pe de altă parte, lui Titi Tudor i-am aprobat un referat de cantonament, iar el, ca şi alţi coordonatori, va avea contract cu clubul, de activitate sportivă, conform noilor reglementări în vigoare".

*Bazinul Vega
„Lucrarea de igienizare este terminată, iar domnul Marian Stănescu, care răspunde de bazele sportive, a venit cu referat prin care solicită să umplem bazinul cu apă. Eu cred că, înainte, avem nevoie de avizele de la Sanepid, pentru verificarea vestiarelor, a condiţiilor în care se desfăşoară activitatea. Vestiarele de sus şi grupurile sanitare nu corespund normelor şi s-ar putea să nu obţinem avizul, aşa că vreau ca întâi să fim în regulă din acest punct de vedere şi apoi băgăm apă în bazin".

*Parteneriat pentru Hipodrom
„Am în lucru o traducere, o propunere de parteneriat, care este un lucru foarte bun din punctul meu de vedere. Noi, CSM, nu avem în obiectul de activitate organizarea de curse. Trebuie să facem orice pentru a intra în parteneriat cu cineva care e licenţiat din acest punct de vedere. Există o propunere de parteneriat înregistrată la primărie din luna mai. O firmă din Marea Britanie, care se ocupă cu aşa ceva, curse de cai, de câini, care solicită primăriei Ploieşti sprijin în vederea realizării unui parteneriat pe o perioadă îndelungată, de minim 20 de ani, prin care se obligă să preia această activitate".

Sursa: csmploiesti.ro

Joomla SEF URLs by Artio