chirita danielDaniel Chiriță a decis să se despartă de Petrolul. Fundașul de 43 de ani a fost nemulțumit de faptul că a fost schimbat la meciul cu Viitorul Domnești, din prima etapă.
De atunci, el nu a mai evoluat și, săptămâna aceasta, a reziliat contractul.

Într-o declarație pentru Republika News, "Chiru" a sugerat că a fost tratat necorespunzător de conducerea Petrolului. A reclamat faptul că, deși, la început, i s-a transmis că Petrolul se bazează în continuare pe el, s-au schimbat rapid lucrurile.

În cadrul conferinței de presă organizate miercuri, antrenorul Tavi Grigore, țintă a declarațiilor lui Daniel Chiriță, a făcut precizări cu privire la subiect.

„Aş vrea să clarificăm şi această problemă. El şi-a exprimat dorinţa de a rezilia contractul, vrând să joace mai multe meciuri oficiale. Eu, Tavi Grigore, îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru acest club, pentru ce a însemnat aportul lui la renaşterea Petrolului şi cred că merită un meci în care să fie ovaţionat.


Evident, orice despărţire lasă în urmă regrete. În momentul în care am început colaborarea cu Daniel Chiriţă, discuţiile noastre în trei – eu, Cristi Vlad şi el – au fost de felul următor: avem nevoie de Daniel Chiriţă să fie un liant în vestiar, între noi şi jucători, să le ofere acestor jucători din experienţa lui, să le transmită spiritul Petrolului.

În acelaşi timp, din punct de vedere sportiv, înţelegerea a fost să joace atunci când va fi nevoie de el. În Liga a 4-a s-a impus ca titular şi a avut parte de foarte multe meciuri din această poziţie, iar, în vară, am convenit din nou ca, atunci când nu va face parte din primul 11, să nu facă parte nici din lot. Repet, este o înţelegere pe care am avut-o cu el şi pe care am respectat-o. El, însă, a renunţat, din proprie iniţiativă, să mai facă parte din vestiarul Petrolului!

Mai departe, în momentul în care, în meciul cu Viitorul Domneşti, s-a produs schimbarea lui, o schimbare care îmi aparţine în totalitate, am ales să introduc un jucător mai tânăr şi mai mobil, pe Jean Prunescu, cel care, s-a văzut şi ulterior, a fost unul dintre preferaţii fanilor în ierarhia lor, trofeul <Mircea Dridea>.

Iar faptul că am câştigat toate jocurile mi-a întărit ideea ce putem forma un cuplu puternic în centrul defensivei, Prunescu – Frâncu, cu Paul Antoche la nevoie în zonă, jucători care se pliază pe ceea ce ne dorim noi în perspectivă", a spus Octavian Grigore.

Joomla SEF URLs by Artio