petrolul scutulUniunea Suporterilor Petroliști a împlinit un an de la înființare și și-a desemnat conducerea până la următoarele alegeri.

Fanii Petrolului au remis un comunicat în care explică, printre altele și relația dintre suporteri și club, desemnând tribuna ca zonă exclusivă de implicare în viața echipei.

Comunicat:

A trecut un an....

A trecut un an de când toţi suporterii Petrolului au realizat, după falimentul din vara trecută, că numai împreună pot reaprinde flacăra galben-albastră. De când, lăsând orgoliile la o parte, s-au aşezat la aceeaşi masă şi au încercat să găsească soluţiile cele mai potrivite pentru renaşterea Petrolului Ploieşti. De când, în sala de conferinţe a stadionului Ilie Oana toate grupările şi asociaţiile de suporteri au format o singură voce şi au semnat Protocolul a ceea avea să devină Uniunea Suporterilor Petrolişti...

Azi, la un an de la constituirea USP, putem spune că drumul parcurs până acum a fost unul anevoios dar şi frumos, satisfacţia şi principala realizare fiind, indiscutabil, reintrarea în posesia mărcilor "Petrolul".

Greul însă abia acum urmează, iar crezul USP va rămâne acelaşi : construirea pe baze solide a unui Petrolul sănătos din toate punctele de vedere, a unui club cu adevărat profesionist, de care să fim cu toţii mândri, a cărui Conducere să dea dovadă de integritate, inteligenţă, profesionalism şi coerentă. Iar pentru această e nevoie de:

1. Un management profesionist – clubul să angajeze profesionişti pentru fiecare poziţie a fiecărui department;

2. Consolidarea şi dezvoltarea Centrului de copii şi juniori – asigurarea unui buget care să permită dezvoltarea continuă a acestuia şi a unui proces de selecţie făcut exclusiv pe criteriul valorii din punct de vedere fotbalistic;

3. Absenţa oricărei imixtiuni a Conducerii clubului şi a sponsorilor în activitatea tehnică a antrenorilor şi a deciziilor pe plan sportiv luate de către aceştia;

4. Existenţa unui plan de acţiune pe următorii ani cu obiective şi termene stabilite, cu responsabilităţi desemnate în mod clar şi care să vizeze performanţă sportivă;

5. Transparenţă totală şi respect reciproc, atât al clubului faţă de suporteri, cât şi invers. Suporterii petrolişti reprezintă pentru club o categorie unică şi indivizibilă şi vor fi trataţi că atare.
Ei nu sunt asociaţii/ligi/grupări/peluze/tribune – ei sunt suporteri petrolişti. Ei susţin PERMANENT şi NECONDIŢIONAT clubul, iar zona lor de implicare în viaţa echipei se desfăşoară numai în tribună sau peluză, niciodată în afara acestora.

În acelaşi timp, Uniunea Suporterilor Petrolişti aduce la cunoştinţă că, urmare a deciziilor luate în cadrul Uniunii, decizii consemnate şi în Actul Constitutiv şi Statut, până la următoarele alegeri, Comitetul Director al USP este format din:

Dragoş Machițescu – Preşedinte
George Andone – Vicepreşedinte
Mugur Oprescu – Secretar

Relaţia USP cu clubul Petrolul va fi asigurată de către Ionuţ Cărbureanu iar în relaţia USP cu mass-media, purtătorul de cuvânt al Uniunii este Mugur Oprescu.

Uniunea Suporterilor Petrolişti este şi va rămâne o asociaţie a tuturor suporterilor Petrolului Ploieşti. Porţile ei vor fi permanent deschise pentru orice altă asociaţie a suporterilor petrolişti care va respecta Statutul USP şi va vrea să se alăture ADGA, LSCT şi Nodului Petrolist în misiunea de a păstra vie tradiţia şi istoria Petrolului şi a lupta pentru un viitor luminos şi glorios al clubului mult iubit.
Împreună pentru un Petrolul puternic!

Joomla SEF URLs by Artio