Un suspect a fost reținut în cazul atentatului asupra echipei Borussia Dortmund

Category: Sport Created: Wednesday, 12 April 2017 16:02

dortmundPoliția a arestat un individ, după exploziile care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund. Acesta e bănuit de legături cu reţele islamiste.

Procuratura germană a anunțat că două persoane au fost vizate de percheziții în această dimineață. De la una dintre adresea, a fost reținut un suspect, a cărui identitate și rol în atentat nu au fost făcute publice.
Autoritățile germane cred că a fost vorba de un atac terorist și că există o justificare islamistă în acest atentat.

De asemenea, autoritățile au afirmat că cele trei bombe conțineau fragmente metalice, iar la locul exploziei s-au găsit trei scrisori de revendicare, nu una, cum s-a spus inițial, toate conțineau același text. În acest document se regăsesc mai multe revendicări, potrivit presei germane, printre care și un apel către autoritățile de la Berlin prin care se cere retragerea din coaliția internațională care luptă împotriva grupării Stat Islamic. Procurorii nu au confirmat această informație și au dat un singur detaliu, că în scrisorile respective se cerea închiderea bazei americane Rammstein, care este folosită pe teritoriul Germaniei de Statele Unite.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.