petrolul cupa mioveniPetrolul a terminat neînvinsă confruntarea cu divizionara secundă CS Mioveni și a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a stabili echipa care merge mai departe în Cupa României.


Cei care s-au pitit de vremea rea în fața televizorului au ce regreta.
Meciul Petrolul-Mioveni are șanse să rămână cel mai frumos al șaisprezecimilor Cupei României.

A avut de toate pentru toți.
Iar din perspectiva suporterului petrolist, a avut ce le-a lipsit lupilor în unele dintre meciurile din campionat: nerv, spectacol, agresivitate pe faza ofensivă.

E adevărat că lupii au dat totul la acest meci și chiar mai mult decât atât. Cu prețul pierderii ambilor fundași centrali (Frâncu și Prunescu s-au accidentat) sau cu prețul epuizării aproape totale a multora dintre jucătorii Petrolului.
Tocmai de aceea însă, jocul poate fi trecut în categoria celor memorabile.

Meciul a semănat cu unul de box în care pugiliștii își cară pumni, au momente în care dau și moment în care sunt la primire și sfârșesc epuizați, aproape sprijindu-se unul de celălalt. Arena în picioare, publicul mulțumit.

Diferența s-a făcut la loviturile de departajare, acolo unde experiența celor de la Mioveni a fost decisivă.
Contează însă spiritul de luptă arătat de toți jucătorii antrenați de Tavi Grigore.

Filmul meciului

*Oaspeţii au avut primele ocazii, prin Ayza (24) şi Ed. Stoica (26)

*Petrolul a fost mai aproape de deschiderea scorului. Ciocâlteu (28) a scăpat singur, a trimis pe lângă portar, dar Ichim a respins de pe linia porţii!

*Argeşenii au marcat însă primii. Năstăsie (36) a reluat cu capul, de la 7-8 metri, după o centrare venită de pe dreapta de la Pirtea.

*Petrolul a terminat prima repriză în forță. Ciocâlteu (38) a ratat un vole, iar portarul Croitoru a intervenit in-extremis la „foarfeca" superbă a lui Claudiu Tudor (43).

* Arnăutu (53) a reluat cu capul, puțin peste bară.

*Catană (68) a trimis în plasă, dar din poziție de ofsaid la limită, decizia asistentului Vatamanu fiind corectă.

*Lupii și-au înghesuit adversarul în corzi minute bune în repriza secundă. Meritat, galben-albaștrii au împins meciul în prelungiri, după reușia lui Vintilă (90+2)

*Epuizați, ploieștenii puteau primi gol, la două ocazii mari ale argeșenilor, în debutul primei reprise de prelungire. Neagoe (91) şi Năstăsie (96) au fost blocați de Bolboaşă.

*Petroliștii au avut două șanse uriașe pe final. Ambele cu Lambru în prim plan. A deviat peste poartă (111), o centrare de pe stânga și, mai târziu, a șutat violent în bara transversală (117)

*La loviturile de pedeapsă au transformat: Cl. Tudor, N. Popescu, Stănescu/Năstăsie, Negoiţă, Ed. Stoica, Neacşu. Au ratat: Ciocâlteu, Velisar/Gugu.

Petrolul - CS Mioveni 1-1 (0-1), 5-6 după loviturile de departajare

Marcatori: Vintilă (90+2)/Năstăsie (36).

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (51 Stănescu), Frîncu (71 Vintilă), Velisar – Olaru, Chindriş – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt), Saim Tudor (100 Lambru) – Arnăutu (64 N. Popescu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Negoiţă – Pirtea (102 Neacşu), Florescu (62 Traşcu), Andor (69 Neagoe), Ayza (cpt) (81 Rădescu) – Năstăsie. Antrenor: Gheorghe Mihali.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Alexandru Midvichi (Bucureşti).

Observatori: Florin Hîncu (Braşov) şi Adrian Matei (Berceni – Ilfov).

Foto: sportpictures.eu/fcpetrolul.ro

Joomla SEF URLs by Artio