Călăuzele care au ignorat strigătele de ajutor ale celor 71 de refugiați descoperiți sufocați într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria au avut prima audiere la procesul în care sunt acuzați de crimă, scrie agenţia Reuters, citată de Digi 24.

Patru bărbați, un afgan și trei bulgari, sunt puși sub acuzare pentru moartea violentă a celor 71 de migranți, printre care se numărau și mai mulți copii. Alte 7 persoane sunt acuzate că le-au cerut bani refugiaților pentru a-i trece ilegal granițele spre Europa, mai notează Digi 24. Bărbatul afgan, Lahoo Samsooryamal, liderul grupului de călăuze, a zâmbit presei la intrarea în sala de judecată, ținând în mâini un dosar pe care scria cu litere mari "Allahu Akbar".

Cele 71 de victime au murit din cauza lipsei de aer, a aglomerației din camionul în care fuseseră înghesuiți și în care nu se puteau mișca deloc, și a căldurii insuportabile. Înainte de a muri, ei au strigat după ajutor și au bătut puternic în ușa camionului, la doar 30 de minute de la plecarea camionului, se arată în referatul poliției.

Șoferul camionului și-a informat de mai multe ori șeful despre țipetele refugiaților, însă acesta i-a ordonat să nu oprească autovehiculul şi nici să nu deschidă ușile.

Victimele au murit la 3 ore de când au fost închise în camion, iar autovehiculul a fost abadonat pe marginea autostrăzii din Austria, mai notează sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio