Ministerul Român al Afacerilor Externe nu are, până acum, informații cu privire la victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi a anunțat că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

UPDATE 08.00 - Sute de poliţişti participă la operaţiunea de căutare a supectului în atacul armat din Strasbourg din estul Franţei, autorit['ile decretând o alertă de securitate ridicată. Trei persoane au murit în urma atacului şi alte 11 au fost rănite.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă, scrie presa internaţională.

În cursul nopții, începând cu ora 1.00, s-a declanșat operațiunea de evacuare a sediului Parlamentului European, care a fost închis imediat după atacul armat.

Update 23.00. Doi morți și 11 răniți este cel mai recent bilanț oferit de presa franceză. Atacatorul a fost identificat. El a fost rănit înainte să fugă. Știre inițială: Mai multe focuri de armă au fost trase în Piața de Crăciun de la Strasbourg. Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite în urma atacului. Atacatorul nu a fost prins de polițiști.

 

UPDATE 22.36. Bilanț oficial - 10 persoane rănite și cel puțin un mort

 

UPDATE 22.26: Eurodeputatul român Cristian Preda a povestit pentru Digi24 că se afla la Parlament în momentul atacului. „Sunt în momentul acesta la Parlament. Am fost informați în reuniunea pe care o aveam acum o oră, trei sferturi de oră, că s-au petrecut incidente cum ați pomenit, împușcături în centrul orașului. (...)Tot ce ni s-a spus e că poliția încearcă să prindă făptuitorul sau făptuitorii. Nu e deocamdată clar. Suntem în așteptarea informațiilor. Deocamdată se vorbește despre o operațiune a poliției. Nu știm dacă există elemente pentru a descrie ce s-a întâmplat ca un atac terorist.", a declarat Preda pentru digi24.ro

Joomla SEF URLs by Artio