inundatii greciaPrognozele arată că ploile și furtunile vor afecta, în continuare, majoritatea regiunilor din Grecia. Ministerul român de Externe a emis o nouă informare de călătorie, în acest sens.

Serviciul grec de Meteorologie a anunțat  o înrăutățire a vremii în perioada 27 - 31 iulie 2018, potrivit avertismentelor preluate de MAE fiind prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt foarte puternic.

"Vor fi afectate următoarele regiuni:

Cod galben: Attica, Insula Creta, Vestul peninsulei Peloponez;

Cod portocaliu: Centrul Macedoniei, Estul si Vestul Macedoniei, Estul Peloponezului, Estul si Vestul Greciei Continentale, insula Evia, Epirul, insulele din N-E Mării Egee, Tessalia, Tracia", anunță Ministerul român de Externe.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cei care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă, +30 6978996222.

Foto: weather.com

Joomla SEF URLs by Artio