Alertă în Europa! Nouă persoane au murit, după ce au consumat legume congelate

Written by Ioana POPA Category: Știri internaționale Created: Friday, 06 July 2018 09:38

legume congelateAutoritatea europeană pentru siguranța alimentelor a emis o alertă cu privire la legumele congelate produse, în ultimii doi ani, într-o fabrică din Ungaria, după ce s-au înregistrat 47 de cazuri, inclusiv nouă decese, ca urmare a infectării consumatorilor cu listeria.

Autoritățile au suspectat, inițial, că de vină ar fi porumbul congelat produs în fabrica respectivă, dar au descoperit, în urma anchetei, că în anii precedenți au apărut probleme și la alte legume congelate, provenite din aceeași sursă, iar măsurile luate la nivelul unității nu au avut efect. Prin urmare, s-a hotărât retragerea de la comercializare a legumelor produse în fabrica respectivă în perioada august 2016 - iunie 2018, iar unitatea a fost închisă.

Între timp, la nivel european situația este în continuare monitorizată. Potrivit avertismentului lansat de autoritatea citată, bacteria are o perioadă de incubație de 70 de zile, așa că noi cazuri ar putea fi raportate în săptămânile următoare.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, consumatorilor li se recomandă să prepare termic legumele congelate, chiar dacă ele sunt folosite, de foarte multe ori, ca atare.

Până acum, autoritățile din România nu au emis nicio alertă privind aceste produse. În țara noastră nu s-a înregistrat, de altfel, nicio îmbolnăvire cauzată de listeria, cazurile existente fiind raportate de Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Marea Britanie.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.