Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis o informare de călătorie pentru cetățenii români aflați în Grecia, pe fondul alertelor meteo emise pentru mai mult regiuni din Republica Elenă.

Serviciul de Meteorologie elen a emis, pentru data de 5 februarie 2019, cod roșu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină,  avertizarea fiind valabilă în Attica, Peloponez și Evia.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru Creta, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Estul Greciei Centrale și Insulele Dodecaneze.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.  De asemenea,  MAE informează că românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222 și  Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Joomla SEF URLs by Artio