paul-manafort-russiaFostul director al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, Paul Manafort, se predă luni procurorului special al Departamentului Justiţiei, Robert Mueller, a declarat o sursă la curent cu această situaţie, pentru CNN.

Manafort a fost inculpat vineri, o inculpare secretizată, şi intenţionează să se predea, afirmă sursa citată, preluată de News.ro. 

Actul de acuzare urmează să fie anunţat public în cursul zilei de luni. 

Inculparea unui oficial de rang înalt din cadrul echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump marchează o nouă fază a amplei anchete a lui Mueller cu privire la existenţa unei eventuale complicităţi între Guvernul rus şi membri ai echipei de campanie a lui Trump, dar şi a unei eventuale obstrucţionări a justiţiei şi unor infracţiuni financiare. 

Potrivit Agerpres, un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, este de asemenea vizat. Sunt primele puneri sub acuzare din ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. 

Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvânt, Peter Carr, preluat de Agerpres.

 

Joomla SEF URLs by Artio