Duminică, 22 Octombrie 2017
 

Antibiotic la grătar: Producţia industrială de carne nu are nimic din imaginea fermelor amenajate în peisaje idilice

Written by Administrator  | Created on Friday, 13 January 2012 11:26  |  Category: Știri internaționale
porciAnimalele trăiesc în spaţii înguste, iar halele în care sunt înghesuite şi până la o sută de mii de pui nu sunt o noutate în Europa. Vieţuitoarele destinate pieţei alimentare sunt sacrificate în timp record de la apariţia lor pe lume, titrează portalul internaţional de ştiri Deutsche Welle.

O găină trăieşte, în medie, 32 de zile; un porc este bun de sacrificat la patru luni. Fermierii care nu se ţin de regulile dure, specifice industriei de profil, pierd în competiţia ofertanţilor de carne ieftină. Dar producţia în masă are şi efecte secundare nedorite. Creşterea animalelor în spaţii atât de strâmte nu este posibilă fără antibiotice. Pentru a împiedica transmiterea bolilor la animalele sănătoase, fermierii adaugă medicamente în hrană.

Sursa: Deutsche Welle