Severin Krasimirov, tânărul de 21 de ani suspectat că a violat-o și a ucis-o pe jurnalista bulgară  Victoria Marinova, și-a recunoscut vineri fapta pe care susține, încă, că a comis-o fără intenție, scrie presa internațională.

 

Krasimirov a fost dus vineri la instanță, pentru plasarea sa în arest preventiv. ”Regret acest lucru atât de mult, nu-mi vine să cred că am făcut-o”, a declarat Krasimirov, referindu-se la asasinarea lui Marinova, în fața Tribunalului, scrie presa internațională citată de News.ro.

Ulterior, avocatul tânărului i-a spus acestuia să nu mai dea declarații în fața presei.

Potrivit sursei amintite, Krasimirov a declarat anterior că se afla sub influenţa alcoolului şi drogurilor atunci când s-a certat cu o femeie pe care nu o cunoştea, pe 6 octombrie. El a spus că a lovit-o peste faţă şi a aruncat-o în boscheţi, dar că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat după aceea.

”Indiferent ce pedeapsă îmi vor da, chiar dacă va fi închisoarea pe viaţă, o voi executa”, a răspuns el când a fost întrebat ce pedeapsă crede că merită.

Trupul jurnalistei a fost găsit la Ruse, aproape de Dunăre, pe 6 octombrie, anchetatorii ajungând la concluzia că aceasta a fost violată, apoi lovită în cap și sufocată.

Inițial, a existat ipoteza potrivit căreia uciderea Victoriei Marinova ar fi avut legătură cu anchetele jurnalistice derulate de aceasta, dar ulterior investigația s-a concentrat pe o altă pistă care a condus către Severin Krasimirov, suspectul arestat în baza unui mandat internațional, pe 9 octombrie, în Germania, acolo unde fugise după comiterea crimei.

Krasimirov a fost extrădat către Bulgaria miercuri. Vineri, Tribunalul regional de la Ruse a dispus ca tânărul să fie plasat în arest preventiv până când va fi judecat pentru omor şi viol.

Foto: Reuters

Joomla SEF URLs by Artio