Atac la Londra! Cel puțin șapte morți după ce o camionetă a intrat în plin în pietoni, iar mai multe persoane au fost înjunghiate (UPDATE)

Category: Știri internaționale Created: Sunday, 04 June 2017 09:11

Un nou atac cutremură Marea Britanie și întreaga Europă, la nici două săptămâni de la cel care a produs peste 20 de morți, inclusiv copii, la Manchester Arena. De această dată, ținta aleasă au fost pietonii care se aflau sâmbătă seară în zonele London Bridge și Borough Market, din Londra.

 

Cel puțin șase persoane au fost ucise în urma atentatului de sâmbătă seară, anunță The Telegraph. În jurul orei locale 10.00, o camionetă a intrat în plin în pietoni, în timp ce mai multe persoane au fost înjunghiate, pe stradă sau în localurile din zonă.
Trei indivizi, presupușii atacatori, au fost împușcați mortal de poliție. Ei nu au fost identificați, deocamdată, dar sursa citată scrie că aceștia ar fi purtat și false veste explozive.
Cel mai nou bilanț indică și aproape 50 de morți în urma atacului, al treilea produs în Marea Britanie din martie încoace și al doilea petrecut la Londra, după un scenariu aproape la fel precum cel de acum două luni, în care o româncă și-a pierdut viața.

UPDATE - Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României are în atenţie incidentele produse în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor date suplimentare, precum şi informaţii cu privire la identitatea victimelor. "Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord: +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 020 7602 2065. Apelurile vor fi preluate în regim de urgență de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Totodată, Ambasada României la Londra poate fi contactată şi pe numărul de urgențe consulare+44 7738716335", precizează MAE într-un comunicat de presă.
De asemenea, autoritățile române "condamnă ferm incidentele de tip terorist care au avut loc în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra".

UPDATE - Presa britanică vorbește, deja, despre cel puținșapte persoane ucide în atacul de sâmbătă seară.


Foto: The Telegraph

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.