Antikythera, o insulă grecească însorită și scăldată de ape azurii, situată între Creta și Kythira, caută locuitori și vine cu o ofertă care ar putea părea de nerefuzat.

 

Mitropolitul de Kythera și Monemvasia împreună cu autoritățile de pe insula Antikythera speră să aducă viața înapoi pe frumoasa insulă grecească unde în prezent mai locuiesc doar 24 de oameni, față de 800, câți erau odinioară. Planul este de a oferi 500 de euro lunar, plus teren și mâncare celor care aleg să se mute pe insula Antikythera, din paradisul Mării Egee, potrivit stirileprotv.ro.

Mitropolitul și autoritățile locale spun că ar prefera familii tinere, cu câte trei copii.

Autoritățile le promit și joburi viitorilor localnici, ca pescari, fermieri, constructori sau brutari. Speră ca astfel populația să crească de la 24 la 300 de locuitori.

Obiectivul, cel puțin deocamdată, este ca populația insulei să ajungă măcar la 300 de locuitori.

Insula are electricitate, internet, telefonie, singura avertizare majoră fiind legată de vremea imprevizibilă pe timp de furtună. Tocmai de aceea, insula nu este chiar o atracție turistică. Deși este extraordinar de frumoasă, plajele sale sunt inaccesibile, iar feriboturile sunt la mila vântului înșelător și pot îi lăsa baltă pe turiști.

Cei care ar dori să se mute sunt descurajați și de sistemul birocratic. Avizul de construcție al unei case sau al unui drum public durează ani iar pregătirile pentru a-i acomoda pe insulă pe cei dornici să locuiască aici sunt și ele lungi pentru că necesită aprobări, mai scrie sursa amintită, citând presa internațională care a preluat anunțul autorităților grecești.

De la momentul lansării acesteia, doar 15 familii s-au arătat interesate de oferta de a se muta pe insula Antikythera.

Foto: independent.co.uk

Joomla SEF URLs by Artio