Avertismentul MAE pentru românii care pleacă în Bulgaria sau Grecia, în minivacanța de Rusalii

Category: Știri internaționale Created: Wednesday, 31 May 2017 11:13

Restricții de circulație, în această perioadă, în Bulgaria, pe autostrada Hemus (A2). Potrivit unei atenționări de călători emise de Ministerul român al Afacerilor Externe, vor fi afectați în special cei care aleg să ajungă în Grecia, zilele acestea, cu mijloace rutiere.

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinația Grecia, pe ruta Ruse – Yablanitsa – Sofia – Kulata, că în perioada 30.05.2017– 02.06.2017, în intervalul orar 22.00-06.00, autoritățile bulgare vor opri circulația rutieră prin tunelul VITINIYA situat pe autostrada HEMUS. Este vizat sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia-Ruse), din cauza activităților de reparare și îmbunătățire a situației echipamentelor de siguranță, lucrări care au drept scop final îmbunătățirea nivelului de siguranță a circulației rutiere. Pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00-22.00, doar autoturismele și mijloacele de transport cu masa totală de până la 12 tone vor putea trece prin tunelul VITINIYA, prin corpul/brațul care asigură în mod nomal traficul către Sofia, în condiții de restricții privind circulația rutieră – circulație în ambele sensuri, cu câte o bandă pe fiecare sens de mers, mai menționează sursa citată.
TRASEE OCOLITOARE:
> Pentru mijloacele de transport cu masa totală mai mare de 12 tone care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse: circulația va fi deviată de la nodul rutier "Vitinska reka" din dreptul km30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia-Botevgrad, iar la legătura/joncțiunea temporară din dreptul km35 va fi redirijată pe autostrada HEMUS prin nodul rutier "Botevgrad" din dreptul km47 al autostrăzii.
> Pentru mijloacele de transport cu masa totală sub 12 tone care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse: circulația va fi deviată de la nodul rutier "Vitinska reka" din dreptul km30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia-Botevgrad, iar la legătura/joncțiunea temporară din dreptul km39 va fi redirijată pe autostrada HEMUS prin legătura etapizată "Ribni vir".
> Pentru mijloacele de transport cu masa totală mai mare de 12 tone care se deplasează dinspre Ruse sau Varna către Sofia: circulația va fi deviată în dreptul km35 prin legătura/joncțiunea temporară pe drumul I-1 Botevgrad-Sofia. Traficul se va conecta din nou la autostradă la intersecția "Vitinska reka" din dreptul km30.
Pentru autocamioanele cu masa peste 12 tone au fost prestabilite următoarele trasee ocolitoare:
> Traseul obligatoriu pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează pe direcția Vidin-Sofia din regiunile Vidin, Montana și Vratsa către Sofia, este: drumul I-1 - drumul II-16 prin satul Rebarkovo-Svoge-Sofia, iar pentru cele care se deplasează din regiunile Vidin și Montana către Sofia – drumul II-81 Pasul Petrohan;
> Traseul alternativ pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează din regiunile Gabrovo, Veliko Tarnovo și Ruse către Sofia, este: drumul I-5 Byala-Veliko Tranovo și Ruse către Sofia este: drumul I-5 Byala-Veliko Tarnovo - drumul II-55 Pasul Republica-autostrada TRAKIA-Sofia;
> Traseul alternativ pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează din regiunile Lovech și Pleven către Sofia este: drumul II-35 Lovech-Pleven, drumul II-13 Pleven-Kneja–Borovan, drumul II-15 Borovan-Vratsa, drumul I-1 Vratsa-sat Rebarkovo, drumul II-16 sat Rebarkovo-Svoge-Sofia.
Informații despre starea actuală a drumurilor pot fi obținute și de pe aplicația gratuită LIMA - www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției "Infrastructura Rutieră" – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.