O încăierare s-a iscat în noaptea de Înviere, între mai mulți români, la o biserică din Wolverhampton, oraș de lângă Birmingham.

Scandalul ar fi pornit după ce câțiva petrecăreți nu au fost lăsați să intre în biserică, potrivit Digi24. Un martor a povestit, pentru sursa citată, că mai mulți indivizi veniți pentru distracție au forțat intrarea, nepăsându-le de oamenii de ordine și de cei care erau acolo pentru dirijarea și păstrarea ordinii publice”. Potrivit acestuia, scandalagiii sunt de etnie romă și „veniseră la biserică doar pentru “a lua lumină” și a ieși în evidență cu ale lor glume, telefoane, etc”.

„În momentul în care s-a iscat incidentul, biserica era deja foarte plină iar Slujba de Înviere trebuia să înceapă (câteva minute înainte de ora 12:00”, a mai povestit românul stabilit în Anglia care a fost martor la incident.

Unii dintre români acuză că au fost loviți de către paznici. La un moment dat, aceștia închid ușile, dar cei de afară fac scandal pentru a fi lăsați înăuntru, mai scrie sursa citată.

Peste o sută de oameni au fost filmați în fața bisericii, în timp ce așteptau să intre ca să ia lumină.

Imaginile din timpul evenimentului pot fi văzute AICI.

Joomla SEF URLs by Artio