Bulgarii construiesc un „Las Vegas al Balcanilor“, lângă Sofia

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Friday, 11 August 2017 14:35

las vegas bulgariaGuvernul de coaliţie bulgar condus de premierul de dreapta Boiko Borisov a adoptat la începutul acestei luni un pachet de măsuri destinat demarării proiectului „Sfânta Sofia“, un complex uriaş de divertisment high-tech, din care nu vor lipsi cazinourile, mall-urile, hotelurile de lux, spaţii de birouri şi zone verzi. Presa bulgară îl numeşte „Las Vegas-ul din Balcani“.

Autorităţile au anunţat că intenţionează ca proiectul, care va fi demarat la aproximativ 20 de kilometri de capitală, să fie finalizat în trei ani, notează publicaţia „Adevărul“ în ediţia electornică.

Suma totală a investiţiilor este preconizată să ajungă la 1,59 miliarde de leva (aproximativ 750 de milioane de euro), creând 1850 de noi locuri de muncă, susţine guvernul bulgar. Proiectul grandios, denumit „ Las Vegasul Balcanilor“ de către mass-media, a fost anunţat pentru prima dată şi în 2014 şi a primit statutul de investiţie prioritară.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.