Autorităţile din Sambuca, în Sicilia, au scos la vânzare case la preţ de un euro cu scopul de a repopula oraşul. Singura condiţie este ca noii proprietari să renoveze locuinţele în maximum trei ani, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Costurile pentru reparaţii încep de la 15.000 de euro şi este nevoie de o garanţie de 5.000 de euro. Garanţia va fi returnată când renovarea este finalizată.

Zeci de proprietăţi cu privelişti către Mediterana au fost puse în vânzare. "Faţă de alte oraşe, care au făcut asta doar pentru propagandă, această primărie scoate case la vânzare case pentru un euro", a spus, pentru CNN, Giuseppe Cacioppo, viceprimar şi consilier turistic. "Nu suntem intermediari între vechii şi noii proprietari. Vrei casa, este a ta imediat". Cumpărătorii nu vor fi decepoţionaţi, potrivit lui Cacioppo.

"Sambuca este cunoscut ca «oraşul splendorii». Acest pământ fertil este într-o rezervaţie naturală, cu plaje, munţi şi păduri care ne înconjoară. Este un loc liniştit şi idilic”, a afirmat Cacioppo.

Viceprimarul a spus că oraşul, care se confruntă cu o scădere a populaţiei, are nevoie să fie conservat.

Joomla SEF URLs by Artio