Un incendiu devastator a izbucni, luni seară, se pare accidental, în celebra catedrală Notre Dame, din Paris. Turla clădirii s-a prăbușit, iar flăcările ar fi afectat o suprafață mai a edificiului. Aproximativ 600 de pompieri s-au luptat să stingă focul și să salveze cât mai mult din ceea ce este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume.

 

Incendiul a izbucnit luni seară, reprezentanții pompierilor declarând că structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost “salvată şi conservată” în urma incendiului devastator. Și cele două turnuri ale clopotniței au fost salvate, iar pompierii s-au luptat să recupereze și cât mai multe dintre operele de artă.

Echipele de urgenţă recuperat lucrări de artă şi obiecte religioase, inclusiv ceea ce se spune a fi „coroane de spini” purtată de Iisus înainte de crucificare, care era păstrată înăuntrul catedralei construite în secolele 12 şi 13. O mantie, pe care Ludovic al IX al Franţei ar fi purtat-o când a adus coroana de spini la Paris, a fost, de asemenea, salvată, potrivit News.ro.

Din imaginile care au apărut marți dimineață reiese că interiorul este mai puțin afectat.

Catedrala are aproape 900 de ani, construcția ei începând în anul 1163 și încheindu-se în 1345.

Zilnic, era vizitată de până la 50.000 de persoane, numărul anual al vizitatorilor ajungând la aproximativ 13 milioane.

Foto: wtol.com

Joomla SEF URLs by Artio