alerta greciaMii de români își petrec concediul în Grecia, acolo unde se află multe dintre destinațiile preferate de turiștii din țara noastră, pentru vacanța de vară. Numai că, anul acesta, riscurile sunt mari, din cauza fenomenelor înregistrate inclusiv în zonele frecventat deseori de vizitatori din România.

După inundațiile care au făcut prăpăd în stațiunile turistice din anumite regiuni, incendiile de vegetație mistuie suprafețe uriașe și au provocat, deja, cel puțin 50 de decese în Grecia.

Pentru perioada următoare, însă, MAE a emis și o informare de călătorie, anunțând că în Republica Elenă, inclusiv în stațiuni preferate de români, vor intra în vigoare avertizări de fenomene meteo severe.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetație, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii. Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki). Detalii suplimentare despre evoluția vremii se pot obține accesând portalul www.meteoalarm.eu", precizează MAE, într-o alertă de călătorie emisă marți.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Joomla SEF URLs by Artio