internet de mare vitezaComisia Europeana a propus noi norme pentru reducerea cu 30% a costului de instalare a internetului de mare viteza, se arată într-un comunicat al CE. Instalarea internetului broadband este încetinită de un mozaic de norme și practici administrative naționale și regionale. "În cele mai multe zone, normele actuale afecteaza competitivitatea Europei", a afirmat vicepreședinta Comisiei Europene, Neelie Kroes.
Proiectul de regulament se bazează pe cele mai bune practici în vigoare la ora actuală în Germania, Spania, Franta, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia și Marea Britanie, dar lasă aspectele organizatorice la latitudinea statelor membre.
"Toata lumea are dreptul să dispună de servicii de bandă largă de mare viteză. Doresc să elimin birocrația care ne împiedică să ajungem la acestea. Comisia Europeană dorește ca aceste servicii de bandă largă să fie obținute mai repede și mai ieftin", a adăugat comisarul european Neelie Kroes
Normele ar putea deveni aplicabile pe întreg teritoriul UE după obținerea acordului Parlamentului European și al Consiliului.
Prezenta inițiativă face parte din planul în 10 puncte de stimulare a instalării benzii largi, prezentat cu ocazia revizuirii intermediare a Agendei digitale pentru Europa.

Joomla SEF URLs by Artio