Comisia Europeană îndeamnă la acțiune și solidaritate la nivelul Uniunii Europene, greu încercată deja de pandemia de coronavirus.

 

"În vremuri de criză, fiecare gest de solidaritate face diferența și salvează vieți. În toată Uniunea Europeană, țările, regiunile și orașele întind o mână de ajutor vecinilor lor. Fiecare făcându-ne puțin, ne putem ajuta cu adevărat foarte mult. Niciunul dintre noi nu o poate face singur și nicio țară nu poate face față acestei crize pe cont propriu. Continuăm să mobilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a combate răspândirea coronavirus de la sănătate, mobilitate și măsuri economice pentru finanțarea cercetării și combaterea dezinformării" este cel mai nou lansat de Comisia Europeană.

Chiar ieri, CE a anunțat că adecis să finanțeze încă un proiect în cadrul apelului de urgență pentru cercetarea și inovarea în cazul COVID-19. Astfel, numărul proiectelor crește la 18, față de cele 17 anunțate inițial, cu un buget total de 48.5 milioane de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. Proiectul nou selectat, denumit HG nCOV19 și coordonat de o companie irlandeză, va dezvolta și va valida un test de diagnostic molecular rapid pentru coronavirus.

De asemenea, anterior, Franța, pe atunci fără a fi într-o situație critică, a trimis Italiei un milion de măști și 20.000 de costume de protecție.

Între timp, statele europene se ajută între ele, în lupta contra pandemiei. Astfel, zilele trecute, Germania a anunțat că va sprijini Italia cu 1.000.000 de măști de protecție, pe lângă cele 1,6 milioane trimise și de Austria. De asemenea, Germania s-a oferit să preia din pacienții din Franța și nordul Italiei.

Mai recent, Cehia a oferit 20.000 de costume de protecției Italiei și Franța.

UE a anunțat, suplimentar, că pregătește 500 de unități mobile pentru testarea populației.

Joomla SEF URLs by Artio