O acțiune de amploare va fi organizată la nivelul tuturor statelor din UE, începând din această noapte, pentru depistarea vitezomanilor.

Polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. Speed Marathon se va derula miercuri, pe 3 aprilie, între orele 00:00 – 24:00, în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 - 7 aprilie 2019). Activitatea urmărește reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vor viza respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În România, acțiunea este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Aceasta se va desfășura în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Oamenii legii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Joomla SEF URLs by Artio