ghitaCurtea de Apel din Belgrad a confirmat decizia Înaltei Curţi de Justiţie din Belgrad, de respingere a cererii pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță. Acesta a declarat, ca primă reacție, că nu are planuri să revină în România.

 

Curtea de Apel din Blegrad a confirmat decizia luată anterior de Înalta Curte de Justiție din Blegrad, ţinând cont de faptul că Sebastian Ghiţă este eligibil pentru obţinerea azilului în Serbia "în contextul riscurilor de a fi persecutat în ţara de origine din cauza opiniilor politice", informează publicaţia Danas şi site-ul Insajder.net, citate de Mediafax. Potrivit deciziei Curţii de Apel, Înalta Curte de Justiţie a ajuns la "concluzia adecvată" că situaţia lui Sebastian Ghiţă "s-ar înrăutăţi" dacă ar fi extrădat în România.

În iulie, Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a stabilit că este eligibil pentru obţinerea azilului. Prin această decizie, Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a admis că, în luna iunie, prin decizia Direcţiei pentru Azil a Ministerului sârb de Interne, Sebastian Ghiţă a devenit eligibil pentru azil în Serbia, "din cauza acţiunilor de persecutare la care a fost supus în ţara de origine ca reacţie la exprimarea opiniilor politice", a informat agenţia Tanjug, citată de publicaţia Kurir.

„Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica”, a declarat Sebastian Ghiţă, printr-un mesaj pentru Antena 3, ca reacția la decizia luată în Serbia.

Joomla SEF URLs by Artio