Cutremur de 8 grade pe Richter, în Mexic. A fost emisă alertă de tsunami

Category: Știri internaționale Created: Friday, 08 September 2017 09:27

Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade s-a produs vineri dimineață, în mexic. este cel mai puternci seism produs în zonă în ultimii 32 de ani.

 

Seismul a avut loc vineri dimineață, în largul coastelor Mexicului, la aproximativ 35 de kilometri adâncime, cel puțin potrivit datelor furnizate până acum de USGS. Acesta a fost urmate de mai multe replici puternice, mai toate cu magnitudini de peste 5 grade pe Richter.
Autoritățile nu au oferit, deocamdată, informații despre eventuale victime sau pagube, dar au anunțat că acesta este cel mai puternic seism produs în Mexic din 1985 încoace. Atunci, un cutremur devastator, de 8,1 grade, a făcut mii de victime, dar se pare că a dus și la implementarea unui sistem foarte eficient de alertare a populației, a cărui utilitate s-ar putea să se fi dovedit chiar vineri dimineață.
În urma cutremurului de acum aproximativ trei ore, autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru mai multe state din zonă, mai precis pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras și Ecuador, potrivit US Tsunami Warning Centre.

Update: Magnitudinea a fost revizuită la 8,1 grade pe scara Richter, iar seismul s-ar fi produs la o adâncime de aproape 70 de kilometri, potrivit celor mai noi informații de USGS.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.