Două îngrijitoare românce care lucrau la azilul de bătrâni „Ospedale Santo Spirito” din Cortemilia (Piemonte) au fost filmate în timp ce-i agresau pe bătrânii pe care în aveau în grijă. Acestea au fost arestate, iar imaginile scandaloase au fost făcute publice.

 

În urma unor sesizări anonime, în căminul de bătrâni au fost instalate camere video ascunse care au surprins episoade repetate de abuz și violență împotriva oaspeților vârstnici cu vârste cuprinse între 78 și 98 de ani, notează Libertatea. Un bărbat italian și două îngrijitoare românce care lucrau la azilul de bătrâni „Ospedale Santo Spirito” din Cortemilia (Piemonte) au fost trimiși în judecată pentru maltratare și rănire și plasați sub arest la domiciliu.

Persoanele în vârstă au fost în mod regulat pălmuite și lovite, în unele cazuri împinse din scaunele cu rotile din care cădeau fără să se poată ridica de la pământ de unele singure, ridiculizate și insultate. În cursul anchetei începute în octombrie anul trecut, au fost constatate peste cincizeci de cazuri de violență, mai notează sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio