lefigaro editorial ProtesteNicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria, atacurile asupra justiției sunt atât de violente, abuzurile asupra libertăților atât de numeroase și de grave, iar politicienii aflați la putere atât de corupți ca în România, consemnează Le Figaro.

Editorialul publicat de Le Figaro se numește ”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România” și este semnat de profesorul român Alexandru Călinescu, fost disident. Potrivit stirileprotv.ro, autorul relatează evenimentele din seara de 10 august, pe care le-a urmărit de la televizor și despre care spune că au fost ”un coșmar”. Spune că doar violențele minerilor din 1990 provocate de ”instigarea președintelui de atunci, Ion Iliescu”  au fost atât de oribile.

″În seara zilei de 10 august 2018, români au crezut că trăiesc un coşmar. Erau 110.000 de manifestanţi la Bucureşti. Ceea ce s-a văzut pe ecranele televizoarelor seamănă cu atrocităţile comise de mineri în urmă cu 28 de ani, în iunie 1990, când «gulerele negre» - instigate de preşedintele de atunci, Iliescu, şi acoliţii săi - veniseră la Bucureşti să brutalizeze şi să disperseze manifestanţii adunaţi la Universitate şi să distrugă sediile partidelor de Opoziţie”, consemnează Le Figaro, citat de sursa amintită.

 

Joomla SEF URLs by Artio