recompensa fbiFBI a publicat un anunț, promiţând o recompensă de 10.000 de dolari persoanelor care ajută la prinderea unui român căutat de mai mulți ani de autoritățile din SUA.

Bărbatul căutat se numește, potrivit anunțului FBI, Ștefan Alexandru Barabas, fiind cunoscut ca "Alex" sau "Greu'". Acesta are 32 de ani și este căutat după ce, cu mai mulți ani în urmă, ar fi încercat să obțină, prin șantaj, nu mai puțin de 8,5 milioane de dolari.

Întâmplarea descrisă de autoritățile americane pare demnă de scenariul unui film de acțiune. Românul și doi complici ai săi ar fi sechestrat-o pe victimă și pe un prieten de-al său, apoi le-ar fi administrat celor doi o noapte întreagă injecții cu o substanță despre care pretindeau că ar fi un virus mortal. În schimbul sumei de bani pretinse, românul le-ar fi promis să le ofere antidotul.

Barabas ar fi fugit din SUA încă din 2010, împreună cu iubita sa, Dalma Ocsay. FBI susține că în 2012 acesta a fost localizat în România. Acesta s-ar putea aflat, în prezent, fie în țara noastră, fie în Ungaria, mai anunță FBI.

Joomla SEF URLs by Artio