Guvernul de la Berlin a anunţat, la finalul săptămânii trecute, cel mai mare pachet economic de ajutor din Germania, în valoare de cel puţin 550 miliarde de euro.

 

Măsura urmărește sprijinirea companiilor afectate de epidemia de coronavirus, care vor beneficia de credit "nelimitat" pentru a-şi ţine afacerile pe linia de plutire, transmit AP şi AFP, citate de Agerpres. "Nu există o limită superioară a creditului oferit de KfW (banca de dezvoltare deţinută de stat), acesta este cel mai important mesaj", a afirmat ministrul german Finanţe, Olaf Scholz.

Garanţiile, echivalentul a 614 miliarde de dolari, sunt doar începutul. "Am promis că nu vom eşua din cauza lipsei banilor şi a voinţei politice. Asta înseamnă că nicio companie viabilă, niciun loc de muncă nu ar trebui să se confrunte cu probleme", a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier, potrivit surselor citate.

Oficialii germani au dat asigurări că Berlinul dispune de fonduri suficiente pentru o bătălie îndelungată și că, dacă situația va dura mai mult, autoritățile pot merge "şi mai departe cu măsurile". "Puteţi fi curajoase, riscurile ne revin nouă", a fost mesajul lui Scholz către companii.

Potrivit Agerpres, încă din prima fază, pachetul de măsuri este mai mare decât ajutorul de 500 de miliarde de euro oferit de Guvernul german în timpul crizei financiare din 2008. Executivul de la Berlin a fost de acord, deja, să majoreze investiţiile cu 3,1 miliarde de euro pe an, în perioada 2021 - 2024.

Foto: dw.com

Joomla SEF URLs by Artio