Germania va transforma hoteluri şi alte incinte în spitale pentru a disponibiliza capacităţi de primire în serviciile de terapie intensivă unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul federal citat de presa internațională.

 

Crearea acestor structurii provizorii, care nu vor oferi decât îngrijiri curente, "trebuie să permită spitalelor să se concentreze pe extinderea capacităţilor lor de terapie intensivă", a informat guvernul într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.  De asemenea, o purtătoare de cuvânt a guvernului a declarat că Germania va dubla numărul de paturi cu asistenţă respiratorie din spitale pentru a asigura preluarea pacienţilor cu COVID-19.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile locale din Berlin anunțaseră că în capitală va fi construit un spital nou care va putea primi până la 1.000 de pacienţi cu COVID-19. Acesta va fi ridicat în cooperare cu armata, a precizat ministrul berlinez al sănătăţii, Dilek Kalayci, mai scrie stiripesurse.ro.

lePragul de 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus a fost depăşit în Germania, unde până în prezent s-au înregistrat 10.999 de contaminări şi 20 de decese, a anunţat joi Institutul Robert Koch, citat de AFP şi Reuters, notează Agerpres.

Foto: bz-berlin.de

Joomla SEF URLs by Artio